Foutcode 3151 treedt op wanneer u een Xbox-update probeert te downloaden

U krijgt het volgende foutbericht en foutcode te zien wanneer u een update van het Xbox Dashboard probeert te downloaden:

System update not downloadable.

Status code: 3151-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx

Opmerking De tekens "xxxx" in deze reeks variëren.

Dit kan betekenen dat uw console een vorige versie zoekt van de update die u probeert te downloaden, maar deze niet kan vinden.

Oplossingen

Oplossing 1: Download de update naar een extern USB-flashstation

1. Zoek een USB-flashstation met minstens 90 MB vrije ruimte.
  2. Sluit het USB-flashstation aan op een USB-poort op de computer.
    Opmerking Het USB-flashstation moet het bestandssysteem FAT32 (Windows) gebruiken.
  3. Klik om de volgende systeemupdate te downloaden voor uw foutcode:
    3151-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx.
  4. Klik op Opslaan om het .zip-bestand van de console-update op de computer op te slaan.
  5. Pak het bestand uit. Als u met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 werkt, kunt u op het .zip-bestand dubbelklikken om het uit te pakken.
  6. Kopieer de inhoud van het .zip-bestand naar de hoofdmap van het USB-flashstation.
  7. Koppel het USB-flashstation los van de computer.
  8. Als er een schijf in de console zit, haalt u deze er eerst uit.
  9. Zet de console uit.
  10. Verwijder alle opslagapparaten, zoals USB-flashstations, externe harddisks of de interne harddisk van de Xbox 360 S-console, uit de console. Ontdek hoe u de harddisk verwijdert.
  11. Sluit het USB-flashstation met de update aan op een USB-poort van de console.
  12. Zet de console aan. Wanneer u de console start, wordt de software-update automatisch gestart.
  13. Als het probleem nog steeds optreedt, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 2: Wis de systeemcache van de Xbox 360

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Storage of Memory.
  1. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  2. Selecteer Clear System Cache.
  1. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.

Als het probleem nog steeds optreedt, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 3: Vraag een reparatie aan

Als het probleem met de voorgaande oplossing niet is verholpen, moet uw console worden gerepareerd. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.