Fout 69-80072746 treedt op wanneer u content voor Xbox Live probeert af te spelen

Probleem

U krijgt wellicht het volgende foutbericht te zien wanneer u content voor Xbox Live probeert af te spelen:

Niet-afspeelbare content. Kan deze content niet afspelen omdat deze mogelijk niet wordt ondersteund. Ga voor meer informatie naar www.xbox.com/support.

Statuscode 69-80072746

Dit kan betekenen dat uw account is geblokkeerd en geen toegang heeft tot bepaalde soorten content. Deze fout kan bijvoorbeeld optreden wanneer u content zonder rating probeert te openen.

Oplossingen

Oplossing 1: Pas uw privacy-instellingen aan

Als u een account voor volwassenen gebruikt, meldt u zich aan bij de account en controleert u of er onbeperkte toegang tot content is. U kunt uw privacy-instellingen via uw Xbox 360-console of online aanpassen.

Uw online privacy-instellingen aanpassen via de console

1. Meld u aan bij de account waarbij het probleem optreedt.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Privacy.
  3. Selecteer Instellingen wijzigen in het deelvenster Onlineveiligheid.
  4. Selecteer Aanpassen.
  5. Selecteer Ledencontent en zorg dat de instelling 'Iedereen' is.

Uw privacy-instellingen online aanpassen

1. Ga in een browser naar Mijn account.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina op Aanmelden en meld u aan bij uw Xbox Live-account.
  3. Klik op Mijn account in de rechterbovenhoek van de pagina.
  4. Klik onder Instellingen en voorkeuren op Privacy en online-instellingen.
  5. Zorg ervoor dat op het tabblad Volwassene onder Privacybewaking de optie Profiel delen is ingesteld op 'Iedereen'.

Opmerking Voor Xbox Live-kinderaccounts is toestemming via de Microsoft-account (voorheen 'Windows Live ID' genaamd) van de ouders nodig. Zie Onlineveiligheid en privacy van Xbox Live voor meer informatie.

Probeer de volgende oplossing als u deze fout steeds opnieuw krijgt.

Oplossing 2: Uw instellingen voor ouderlijk toezicht aanpassen

Ouderlijk toezicht kan de weergave van content met een lagere rating dan de instelling van de console blokkeren. Zorg ervoor dat er geen content verborgen wordt omwille van uw instellingen voor ouderlijk toezicht. U kunt uw instellingen online of via uw Xbox 360-console aanpassen.

Uw instellingen voor ouderlijk toezicht aanpassen via de console

1. Meld u aan bij de account waarbij het probleem optreedt.
  2. Selecteer Instellingen en daarna Ouderlijk toezicht.
  3. Als er een toegangscode voor ouderlijk toezicht is ingesteld op uw console, voert u de code in.
  4. Selecteer Ratings en content.
  5. Selecteer het type content dat u wilt weergeven en selecteer daarna de gewenste instelling. Voer bijvoorbeeld een van de volgende handelingen uit:
    • Selecteer Filmratings en selecteer Alle films.
    • Selecteer Tv-ratings en selecteer Alle tv-programma's.
  1. Druk op B en selecteer Opslaan en afsluiten.

Uw instellingen voor ouderlijk toezicht online aanpassen

1. Ga in een browser naar Mijn account.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina op Aanmelden en meld u aan bij uw Xbox Live-account.
  3. Klik op Mijn account in de rechterbovenhoek van de pagina.
  4. Klik onder Instellingen en voorkeuren op Privacy en online-instellingen.
  5. Zorg dat op het tabblad Volwassene onder Programmering onder Besturingselementen voor content is ingesteld op 'Standaard'.

Probeer de volgende oplossing als u deze fout steeds opnieuw krijgt.

Oplossing 3: Koop de content op Xbox.com

Als u een secundaire account met het Xbox Live Family Pack-lidmaatschap gebruikt, moet u wellicht de Games Marketplace op Xbox.com gebruiken om de content te kopen en de download aan de wachtrij van uw Xbox 360-console toe te voegen. Dat doet u als volgt:

1. Ga op uw computer naar de Xbox Games Store.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Aanmelden en meld u aan bij uw Xbox Live-account.
  3. Zoek en selecteer of koop de content die u wilt downloaden.
  4. De download op uw Xbox 360-console moet na 5 tot 10 minuten beginnen. De downloadstatus op uw console bekijken:
    1. Druk op de Xbox 360-controller op de Guide-knop.
    2. Ga naar Games en apps.
  5. Selecteer Actieve downloads.

Als dit probleem nog steeds optreedt, neemt u contact op met Xbox Support. Klik hiervoor op de link 'Contact' onder aan deze pagina.