Fout 80049C3A treedt op wanneer u verbinding maakt met Xbox Live

U kunt de volgende foutcode te zien krijgen wanneer u verbinding maakt met Xbox Live:

80049C3A

Dit kan het volgende betekenen:

• De factuurgegevens voor uw Microsoft-account moeten worden bijgewerkt.
  • De cachegegevens op de Xbox-console moeten worden vernieuwd.
  • Er is een probleem met uw verbinding met Xbox Live.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer de beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account. Als u uw wachtwoord bent vergeten, stel dan uw wachtwoord opnieuw in.
  2. Klik op Beveiligingsgegevens bewerken.
  3. Controleer uw beveiligingsgegevens. Controleer bijvoorbeeld dat uw Telefoonnummer, Alternatief e-mailadres en Beveiligingsvraag (indien beschikbaar) correct zijn.
  4. Klik op Facturering en klik op Factuurgegevens.
  5. Controleer de factuurgegevens voor uw Microsoft-account. Controleer bijvoorbeeld dat het factuuradres voor uw Microsoft-account overeenkomt met het factuuradres dat aan uw creditcard is gekoppeld. Zorg er ook voor dat de betalingsgegevens, waarbij u let op hoofdletters en kleine letters, van uw Microsoft-account overeenkomen met de informatie die aan uw creditcard is gekoppeld.
  6. Meld u af bij uw Microsoft-account en meld u opnieuw aan.
  7. Probeer op uw console verbinding te maken met Xbox Live.

Oplossing 2: Verwijder het profiel van de console, wis de systeemcache en download het profiel daarna opnieuw

Zo verwijdert u het profiel dat op uw Xbox-console is opgeslagen:

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Selecteer Xbox Home.
  3. Selecteer Settings en selecteer vervolgens System.
  4. Selecteer Storage.
  5. Selecteer uw opslagapparaat. Selecteer bijvoorbeeld de harddisk of geheugeneenheid.
  6. Selecteer Profiles.
  7. Selecteer de gamertag die u wilt verwijderen.
  8. Selecteer Delete.
  9. Selecteer Delete Profile Only. Hiermee wordt het profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en achievements bewaard.
    Belangrijk
    Selecteer Delete Profile and Items niet. Hiermee worden het profiel en de gekoppelde games en achievements verwijderd.

De systeemcache wissen:

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Selecteer Xbox Home.
  3. Ga naar settings en selecteer System.
  4. Selecteer Storage.
  5. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  6. Selecteer Clear System Cache.
  7. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.

Volg deze stappen om uw Xbox Live-profiel te downloaden:

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  1. Selecteer Download Profile.
    Opmerking Als u de optie Download Profile niet te zien krijgt, betekent het waarschijnlijk dat u bent aangemeld bij uw profiel. Druk op X om u af te melden.
  2. Voer de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw Xbox Live-gamertag in. Als u uw Microsoft-account of het wachtwoord niet weet, zie Uw Microsoft-account of wachtwoord zoeken.
    Opmerking Als uw account een Xbox Live-kinderaccount is, is de Microsoft-account van de ouder nodig om het profiel te downloaden.
  3. Selecteer het opslagapparaat voor uw profiel (bijvoorbeeld Hard Drive).
    Uw profiel wordt gedownload.

Wanneer uw profiel is gedownload, start u de console opnieuw en probeert u verbinding te maken met Xbox Live.

Oplossing 3: Los problemen met de Xbox Live-verbinding op

Los problemen met de Xbox Live-verbinding op als dit probleem nog steeds optreedt.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem nog steeds optreedt nadat u problemen met uw verbinding hebt opgelost.