Fout 80072EF3 treedt op wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live

Het is mogelijk dat u de volgende foutmelding en code te zien krijgt wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live op uw Xbox 360-console:

Can't sign on to Xbox Live

80072EF3

Dit kan betekenen dat er een probleem is met de netwerkverbinding, dat er beschadigde gegevens op de harddisk van uw console staan of dat er een openstaand saldo voor uw abonnement is.

Oplossingen

Oplossing 1: Zet de console uit en weer aan.

Dit doet u als volgt:

1. Houd de Xbox Guide-knop  op de controller drie seconden ingedrukt.
  2. Selecteer Console uitschakelen in het schermmenu en druk op de A-knop .
  3. Herhaal stap 1. De console wordt ingeschakeld.

Oplossing 2: Controleer op beschadigde content en verwijder deze.

Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  3. Selecteer Opslag.
  4. Kies een opslaglocatie en druk op de A-knop  op de controller.
  5. Kies Games en apps en druk op de A-knop .
  6. Schuif omlaag en controleer op beschadigde opgeslagen gamebestanden. Een beschadigd bestand is gemarkeerd met een geel uitroepteken.
  7. Als u een beschadigd opgeslagen gamebestand vindt, verwijdert u dit:
    1. Selecteer de game en druk op de A-knop .
    2. Selecteer Verwijderen en druk op de A-knop .
    3. Als wordt gevraagd 'Hiermee wordt de geselecteerde content permanent van je console verwijderd. Weet je zeker dat je dit wilt verwijderen?', selecteert u Ja.

Oplossing 3: Wis de systeemcache

Mogelijk beschadigde gegevens uit de systeemcache wissen, kan problemen oplossen. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  3. Selecteer Opslag.
  4. Markeer een opslagapparaat en druk op de Y-knop  op uw controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want de cache wordt gewist voor alle opslagapparaten.)
  5. Selecteer Systeemcache leegmaken.
  6. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Ja.

Oplossing 4: Betaal een openstaand saldo in uw account

Als u een betalingsoptie hebt die is gekoppeld aan een abonnement met een openstaand saldo, moet u het verschuldigde saldo betalen voordat u iets kunt kopen op uw Xbox-console.

Zo kunt u uw verschuldigde saldo online betalen:

1. Meld u met uw Microsoft-accountgegevens aan op de pagina Services en abonnementen.
  2. Zoek het te betalen abonnement in de lijst. Het verschuldigde bedrag wordt rood weergegeven.
  3. Selecteer Nu betalen en volg de instructies om het verschuldigde saldo te betalen.

Opmerking Als uw abonnement moet worden betaald, kunt u het verschuldigde saldo niet betalen door een prepaidcode toe te voegen. U moet het verschuldigde saldo betalen via de bovenstaande stappen voordat u uw prepaidcode kunt inwisselen.

Oplossing 5: Controleer de beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account

Als u onlangs beveiligingsgegevens hebt toegevoegd aan uw Microsoft-account, moet u de gegevens wellicht verifiëren. Dit verificatieproces vertelt ons dat u zelf, en niet iemand die uw accountgegevens probeert te stelen, de wijzigingen hebt uitgevoerd. Zie Beveiligingsgegevens voor uw Microsoft-account controleren.

Oplossing 6: Verwijder het profiel dat op uw Xbox-console is opgeslagen en download het opnieuw

Zo verwijdert u het profiel dat op uw Xbox-console is opgeslagen:

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeem.
  3. Selecteer Opslag.
  4. Selecteer Alle apparaten.
  5. Selecteer Gamerprofielen.
  6. Selecteer de gamertag die u wilt verwijderen.
  7. Selecteer Verwijderen.
  8. Selecteer Alleen profiel verwijderen. (Hiermee wordt het profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en achievements bewaard)

Uw profiel downloaden:

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  2. Selecteer Profiel downloaden.
    Opmerking Als u de melding 'Profiel downloaden' niet te zien krijgt, betekent het waarschijnlijk dat u bent aangemeld bij uw profiel. Druk op de X-knop  om u af te melden.
  3. Voer het Microsoft-account in dat is gekoppeld aan uw gamertag. Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, gaat u naar Veelgestelde vragen over Microsoft-account.
    Opmerking Als uw account een Xbox Live-kinderaccount is, is het Microsoft-account van de ouder nodig om het profiel te downloaden.
  4. Selecteer het opslagapparaat voor uw profiel (bijvoorbeeld Harddisk). Uw profiel wordt gedownload.
  5. Wanneer de download is voltooid, kunt u kiezen of u wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account is vereist om u aan te melden bij uw profiel. De optie Wachtwoord onthouden is standaard uitgeschakeld, wat betekent dat u om uw wachtwoord wordt gevraagd wanneer u zich aanmeldt bij uw Xbox Live-profiel.

Laat de optie Wachtwoord onthouden uitgeschakeld als u wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account wordt gevraagd wanneer u zich aanmeldt bij uw profiel op deze console.

Oplossing 7: Los problemen met de netwerkverbinding op

Zie de Oplossing voor verbindingsfout met Xbox 360 voor hulp bij verbindingsproblemen.