Fout 80072F76 treedt op wanneer u content van Xbox Live probeert te downloaden

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u content probeert te downloaden van Xbox Live:

Information cannot be retrieved from Xbox Live at this time. Please try again later. Status Code: 80072F76

Can't retrieve information from Xbox Live. Please try again later.

Status code: 80072F76

Dit kan het volgende betekenen:

• Sommige Xbox Live-functies zijn niet beschikbaar omwille van systeemonderhoud of een tijdelijk probleem met Xbox Live.
  • U krijgt geen toegang tot Xbox Live omwille van een probleem met de netwerkconfiguratie.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Controleer of er servicewaarschuwingen zijn op Xbox Live-status of controleer of er een Xbox Live-servicewaarschuwing boven aan deze pagina staat. Als er momenteel servicewaarschuwingen zijn, wacht dan even en probeer het later opnieuw.

Alleen voor klanten in de VS: Als een specifieke service of app onderbroken is, kunt u vragen via sms of een gesproken bericht een melding te ontvangen wanneer de onderbreking is opgelost. Klik onder de naam van de app of service op Mij melden wanneer deze service of app actief is.

Oplossing 2: Test uw verbinding

Test de Xbox Live-verbinding op uw Xbox 360-console. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  2. Ga naar Settings en daarna naar System Settings.
  3. Selecteer Network Settings.
  4. Selecteer desgevraagd Wired Network of de naam van uw draadloze netwerk.
  5. Selecteer Test Xbox Live Connection.

Als de test mislukt en u geen verbinding kunt maken met Xbox Live, leest u Oplossing voor verbindingsfout met Xbox 360.

Probeer de volgende oplossing als de fout nog steeds wordt weergegeven.

Oplossing 3: Verdere probleemoplossing

Voor meer informatie over hoe u dit probleem kunt oplossen, zie Xbox Live: Probleemoplossing.

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met Xbox Support.