Fout 80072f78 treedt op wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u uw Xbox Live-profiel probeert te downloaden naar de Xbox 360-console:

Sorry, Xbox Live profiles can't be downloaded right now. Please try again later.

80072f78

Dit kan het volgende betekenen:

• Er is een probleem met uw profiel.
  • Er is een probleem met de gegevens in uw Microsoft-account.

Oplossingen

U moet het e-mailadres en wachtwoord gekoppeld aan uw Microsoft-account weten om deze stappen uit te voeren. Als u uw Microsoft-accountgegevens niet weet, gaat u naar E-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account zoeken.

Oplossing 1: Download uw profiel opnieuw

Download uw profiel opnieuw om dit probleem op te lossen. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Selecteer Download Profile.

Opmerking Ziet u Download Profile niet? Druk op X om u af te melden bij uw profiel.

1. Voer het e-mailadres van de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw Xbox Live-gamertag in.
  2. Voer het wachtwoord van uw Microsoft-account in.

Opmerking Als uw account een Xbox LIVE-kinderaccount is, zijn de Microsoft-accountgegevens van een volwassene nodig om het profiel te downloaden.

1. Selecteer het opslagapparaat voor uw profiel (bijvoorbeeld Hard Drive).

Uw profiel wordt gedownload. Wanneer uw profiel gedownload is, kunt u kiezen of u al dan niet wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account vereist is om u aan te melden bij uw profiel.

Probeer de volgende oplossing als het probleem hiermee niet is verholpen.

Oplossing 2: Verwijder het beschadigde profiel dat op uw Xbox-console is opgeslagen en download uw profiel opnieuw

Volg deze stappen om het beschadigde profiel dat op uw Xbox-console is opgeslagen te verwijderen:

1. Ga naar Settings en selecteer System.
  2. Selecteer Storage.
  3. Selecteer All Devices.
  4. Selecteer Profiles.
  5. Selecteer de gamertag die u wilt verwijderen.
  6. Selecteer Delete.
  7. Selecteer Delete Profile Only. Hiermee wordt het profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en achievements bewaard.
  8. Download uw profiel opnieuw:
    1. Druk op de Guide-knop op de controller.
    1. Selecteer Download Profile.

Opmerking Als u Download Profile niet te zien krijgt, betekent het waarschijnlijk dat u bent aangemeld. Druk op X om u af te melden bij uw profiel.
    1. Voer de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw Xbox LIVE-gamertag in.

Opmerking Als uw account een Xbox Live-kinderaccount is, is de Microsoft-account van de ouder nodig om het profiel te downloaden.
    1. Selecteer het opslagapparaat voor uw profiel (bijvoorbeeld Hard Drive).

Wanneer uw profiel is gedownload, kunt u kiezen of u wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account is vereist om aan te melden bij uw profiel.

Probeer de volgende oplossing als het probleem hiermee niet is verholpen.

Oplossing 3: Wis de systeemcache

Wis de systeemcache om dit probleem op te lossen. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  3. Selecteer Storage of Memory.
  4. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  5. Selecteer Clear System Cache.
  6. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.

Probeer de volgende oplossing als het probleem hiermee niet is verholpen.

Oplossing 4: Controleer de gegevens voor uw Microsoft-account

Controleer de gegevens van uw Microsoft-account om dit probleem op te lossen. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.

Opmerking Als u uw wachtwoord bent vergeten of u niet kunt aanmelden met uw wachtwoord, zie Uw wachtwoord opnieuw instellen.

1. Noteer eventuele foutberichten die worden weergegeven.
  2. Nadat u eventuele fouten hebt opgelost, controleert u de gegevens voor uw Microsoft-account. Controleer bijvoorbeeld de factuurgegevens of de gegevens in het deel Wachtwoord en beveiligingsgegevens.
  3. Meld u af bij uw Microsoft-account en meld u opnieuw aan.
  4. Meld u aan bij Xbox Live en probeer uw profiel opnieuw te downloaden.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.