Fout 80151004 treedt op wanneer u uw Xbox Live-profiel naar de Xbox 360-console downloadt

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u uw Xbox Live-profiel probeert te downloaden naar de Xbox 360-console:

Sorry, Xbox Live profiles can't be downloaded right now. Please try again later.
Status Code: 80151004

Dit kan het volgende betekenen:

• Er is een probleem met uw netwerkverbinding.
  • Er is een probleem met de gegevens in uw Microsoft-account.

Oplossingen

U moet het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account weten om deze stappen uit te voeren. Als u uw e-mailadres of wachtwoord niet weet, zie E-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account zoeken.

Oplossing 1: Controleer de gegevens voor uw Microsoft-account

Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
    Opmerking Als u uw wachtwoord bent vergeten of u niet kunt aanmelden met uw wachtwoord, stel dan uw wachtwoord opnieuw in.
  2. Noteer eventuele foutberichten die worden weergegeven.
  3. Klik of tik op Beveiligingsgegevens bewerken onder Wachtwoord en beveiligingsgegevens.
  4. Controleer uw beveiligingsgegevens. Controleer bijvoorbeeld het Telefoonnummer, Alternatief e-mailadres en de Beveiligingsvraag.
    Opmerking Als uw beveiligingsgegevens moeten worden geverifieerd, wordt Controleren weergegeven onder het telefoonnummer en/of e-mailadres. Klik op Controleren als de gegevens correct zijn.
  1. Meld u af bij uw Microsoft-account en meld u opnieuw aan.
  2. Meld u aan bij Xbox Live en probeer uw profiel opnieuw te downloaden.

Oplossing 2: Maak een uniek app-wachtwoord voor verificatie in twee stappen

Als u zich onlangs hebt aangemeld voor verificatie in twee stappen, moet u een uniek app-wachtwoord maken in uw Microsoft-account.

Opmerking Meld u aan bij uw Microsoft-account en selecteer Beveiligingsgegevens om te controleren of verificatie in twee stappen is ingeschakeld voor uw Microsoft-account.

Als verificatie in twee stappen is ingeschakeld voor uw Microsoft-account, krijgt u misschien de fout te zien dat er een verkeerd wachtwoord is ingevoerd als u een app of apparaat gebruikt dat geen beveiligingscodes accepteert. Sommige apps voor e-mail op smartphones en apparaten zoals de Xbox 360-console accepteren bijvoorbeeld geen beveiligingscodes.

Als dat zo is, wordt u niet gevraagd om een beveiligingscode in te voeren wanneer u zich probeert aan te melden. Om dit probleem op te lossen, moet u een uniek app-wachtwoord maken in uw Microsoft-account die aan de app of het apparaat is gekoppeld. Wanneer u zich met uw unieke app-wachtwoord aanmeldt bij die app of dat apparaat, bent u klaar om van start te gaan.

Opmerking U moet een uniek app-wachtwoord maken voor elke app of elk apparaat dat u geen beveiligingsgegevens vraagt. Zie App-wachtwoorden en verificatie in twee stappen voor meer informatie over app-wachtwoorden en verificatie in twee stappen.

Volg deze stappen om een uniek wachtwoord te maken voor een app of een apparaat:

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account met het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account. Als u uw wachtwoord bent vergeten, stel dan uw wachtwoord opnieuw in.
  2. Selecteer Beveiligingsgegevens bewerken onder Wachtwoord en beveiligingsgegevens.
    Opmerking Voer uw beveiligingsgegevens in als dit gevraagd wordt en selecteer Verzenden.
  3. Klik of tik op Een nieuw app-wachtwoord maken onder App-wachtwoorden. Er wordt een nieuw wachtwoord gemaakt, dat op uw scherm verschijnt.
  4. Wanneer u wordt gevraagd het wachtwoord van uw Microsoft-account in te voeren op het scherm van de Xbox, voert u het app-wachtwoord in dat u online hebt aangemaakt.

Wanneer u zich met het app-wachtwoord aanmeldt, bent u klaar om die app of dat apparaat te gebruiken. U zal dit nieuwe wachtwoord gebruiken om u aan te melden bij uw apparaat in plaats van het wachtwoord van uw Microsoft-account.

Als u verificatie in twee stappen wilt uitschakelen:

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
  2. Klik of tik op Beveiligingsgegevens bewerken onder Wachtwoord en beveiligingsgegevens.
    Voer desgevraagd uw beveiligingsgegevens in en tik of klik op Verzenden.
  3. Onder de titel Verificatie in twee stappen klikt of tikt u op Verificatie in twee stappen uitschakelen.

Oplossing 3: Download uw profiel opnieuw

Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Selecteer Download Profile.
    Opmerking Als u Download Profile niet te zien krijgt, betekent het waarschijnlijk dat u bent aangemeld. Druk op X om u af te melden bij uw profiel.
  3. Voer de Microsoft-account in die gekoppeld is aan uw Xbox Live-gamertag.
  4. Voer het wachtwoord van uw Microsoft-account in.
    Opmerking Als uw account een Xbox Live-kinderaccount is, zijn de Microsoft-accountgegevens van een volwassene nodig om het profiel te downloaden.
  5. Selecteer het opslagapparaat voor uw profiel.

Uw profiel wordt gedownload. Wanneer uw profiel is gedownload, kunt u kiezen of u wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account vereist is om u aan te melden bij uw profiel.

Oplossing 4: Verwijder het beschadigde profiel en download uw profiel opnieuw

Volg deze stappen om het beschadigde profiel dat op uw Xbox-console is opgeslagen te verwijderen:

1. Ga naar settings en selecteer System.
  2. Selecteer Storage.
  3. Selecteer All Devices.
  4. Selecteer Profiles.
  5. Selecteer de gamertag die u wilt verwijderen.
  6. Selecteer Delete.
  7. Selecteer Delete Profile Only. Hiermee wordt het profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en achievements bewaard.
  8. Download uw profiel opnieuw.

Volg de stappen in Oplossing 3 hierboven om uw profiel opnieuw te downloaden.

Oplossing 5: Wis de systeemcache

Volg deze stappen om de systeemcache te wissen.

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  3. Selecteer Storage of Memory.
  4. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  5. Selecteer Clear System Cache.
  6. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.