Fout 8015100c treedt op wanneer u verbinding probeert te maken met Xbox Live

Probleem

Het is mogelijk dat u de volgende foutcode en foutbericht te zien krijgt wanneer u verbinding probeert te maken met Xbox Live:

Can’t retrieve information from Xbox Live. Please try again later.
Status code: 8015100c

Wanneer u de Xbox Live-verbinding test om het probleem op te lossen, krijgt u een soortgelijk foutbericht te zien:

• DNS Error
  • Your DNS server can't resolve the names of the Xbox Live servers or Xbox.com.

Dit kan betekenen dat er een probleem is met uw netwerkconfiguratie. Wanneer deze fout optreedt, kan uw Xbox-console de Xbox Live-servers niet vinden door een configuratiefout met het domeinnaamsysteem (DNS).

Opmerking Via DNS kan uw console andere consoles en computers op het internet vinden.

Oplossingen

Probeer de oplossingen in deze volgorde om dit probleem op te lossen.
Opmerking Als u verbinding maakt met een beveiligd draadloos netwerk, hebt u het netwerkwachtwoord nodig om de volgende stappen uit te voeren.

Oplossing 1: Stel de netwerkinstellingen terug in op de standaardwaarden

Opmerking Voor u de netwerkinstellingen van de Xbox 360-console terug instelt, moet u de huidige instellingen noteren omdat u deze later misschien nog eens opnieuw zal moeten instellen.

1. Zet de Xbox 360-console uit.
  2. Alleen voor draadloze verbinding: Koppel de Xbox 360 draadloze netwerkadapter los van de USB-poort (indien van toepassing).
  3. Zet de console aan.
  4. Druk op de Guide-knop op de controller.
  5. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  6. Selecteer Network Settings.
  7. Selecteer desgevraagd Wired Network of de naam van uw draadloze netwerk.
  8. Selecteer Configure Network.
  9. Selecteer op het tabblad Additional Settings de optie Restore to Factory Defaults.
    Opmerking Hiermee worden alleen de netwerkinstellingen teruggezet. Dit heeft geen invloed op andere console-instellingen.
  10. Zet de console uit.
  11. Als u een Xbox 360 draadloze netwerkadapter hebt losgekoppeld, sluit u deze terug aan op uw console.
  12. Zet de console aan
  13. Alleen draadloos: U wordt gevraagd de draadloze instellingen te configureren. Volg de instructies om verbinding te maken met uw draadloze netwerk.
  14. Test uw Xbox Live-verbinding. Dat doet u als volgt:
    1. Druk op de Guide-knop op de controller.
    2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
    3. Selecteer Network Settings.
    4. Selecteer desgevraagd Wired Network of de naam van uw draadloze netwerk en selecteer Test Xbox Live Connection.

Probeer de volgende oplossing als de fout nog steeds wordt weergegeven.

Oplossing 2: Start de netwerkapparatuur opnieuw

1. Schakel de Xbox 360-console en alle netwerkhardware uit (bijvoorbeeld uw modem en router).
  2. Wacht een minuut.
  3. Schakel de modem in en wacht tot deze weer online is (nog een minuut).
  4. Schakel het volgende hardwareonderdeel in (bijvoorbeeld de router) en wacht nog een minuut.
  5. Herhaal stap 4 voor elk volgend onderdeel van de netwerkhardware.
  6. Druk op de Guide-knop op de controller.
  7. Selecteer Settings en vervolgens System Settings.
  8. Selecteer Network Settings.
  9. Selecteer desgevraagd Wired Network of de naam van uw draadloze netwerk.
  10. Selecteer Test Xbox Live Connection.

Probeer de volgende oplossing als de fout nog steeds wordt weergegeven.

Oplossing 3: Gebruik handmatige DNS-instellingen
Als u via uw computer verbinding kunt maken met internet, gebruik dan dezelfde DNS-instellingen op de console als op de computer.

1. Klik op de computer op Start, typ cmd en druk op Enter.
    Opmerking Als u werkt met Windows XP, klikt u op Start en vervolgens op Uitvoeren. Typ cmd en druk op ENTER.
  2. Typ na de prompt ipconfig /all en druk op Enter.
  1. Zoek onder de naam van uw netwerk naar een regel die begint met "DNS Servers".
  1. Noteer de nummers van uw DNS-server (primaire en secundaire).

Voer de nummers van deze DNS-servers daarna in op de console. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Selecteer Settings en vervolgens System Settings.
  3. Selecteer Network Settings.
  4. Selecteer desgevraagd Wired Network of de naam van uw draadloze netwerk.
  5. Selecteer Configure Network.
  6. Selecteer op het tabblad Basic Settings de optie DNS Settings.
  7. Selecteer Manual.
  8. Selecteer Primary DNS Server.
  9. Voer het eerste genoteerde nummer in en selecteer Done.
  10. Selecteer Secondary DNS Server.
  11. Voer het tweede genoteerde nummer in en selecteer Done.
  12. Selecteer nogmaals Done.
  13. Druk op de controller op de B-knop en selecteer daarna Test Xbox Live Connection.

Probeer de volgende oplossing als de fout nog steeds wordt weergegeven.

Oplossing 4: Probeer een directe modemverbinding
Dit is een tijdelijke oplossing, om de oorzaak van het probleem te bepalen. Als u met deze oplossing verbinding kunt maken met Xbox Live, ligt het probleem wellicht aan de instelling van uw router.

Probeer de Xbox 360-console rechtstreeks aan te sluiten op uw modem in plaats van via uw router. Dat doet u als volgt:

1. Verbind de console met uw modem via een netwerkkabel.
  2. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  3. Selecteer Network Settings.
  4. Selecteer desgevraagd Wired Network of de naam van uw draadloze netwerk.
  5. Selecteer Configure Network.
  6. Selecteer op het tabblad Basic Settings de optie DNS Settings.
  7. Selecteer Automatic.
  8. Test uw Xbox Live-verbinding. Druk hiervoor op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings. Selecteer Network Settings, selecteer desgevraagd Wired Network of de naam van uw draadloze netwerk en selecteer Test Xbox Live Connection.

Probeer de volgende oplossing als de fout nog steeds wordt weergegeven.

Oplossing 5: Test de Xbox Live-verbinding
Als het probleem blijft optreden, probeer dan de Oplossing voor Xbox Live-verbindingsfout.
Probeer de volgende oplossing als de fout nog steeds wordt weergegeven.

Oplossing 6: Neem contact op met uw internetserviceprovider
Als u nog steeds een DNS-fout krijgt wanneer de Xbox 360-console direct verbonden is met uw modem, kan er een probleem zijn met de routingtabellen. DNS-servers maken gebruik van routingtabellen om netwerkverkeer te sturen. Als er onjuiste informatie in de tabellen staat, is uw console wellicht niet in staat om de Xbox Live-servers te vinden. Neem contact op met uw internetserviceprovider voor hulp bij het oplossen van het probleem.