Fout 80151015 treedt op wanneer u zich aanmeldt bij uw account op Xbox 360

Het is mogelijk dat u de volgende foutcode te zien krijgt wanneer u zich probeert aan te melden bij uw account op de Xbox 360-console:

Foutcode: 80151015

Dit kan betekenen dat uw Microsoft-account is geblokkeerd of dat uw profiel is beschadigd.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: werk uw beveiligingsgegevens bij

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
  2. Selecteer Beveiliging en privacy.
  3. Selecteer Meer beveiligingsinstellingen en controleer dat uw beveiligingsgegevens correct en actueel zijn.
  4. Probeer u nogmaals aan te melden bij uw account.

Zie Alle beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account updaten voor meer informatie.

Probeer de volgende oplossing als u zich nog steeds niet kunt aanmelden.

Oplossing 2: verwijder uw profiel, download het opnieuw en wis uw cache

Om dit probleem op te lossen, verwijdert u uw profiel en downloadt u het opnieuw. Wis daarna uw cache en start de console opnieuw.

Stap 1: verwijder uw profiel

1. Ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  2. Selecteer Opslag.
  3. Als u geen externe opslagapparaten aansluit op uw console, selecteert u Hard Drive. Als u externe opslag gebruikt, selecteert u All Devices.
  4. Selecteer Profiles.
Het scherm 'Alle apparaten' met de categorie Profielen gemarkeerd
  1. Selecteer het profiel dat u wilt verwijderen.
  2. Selecteer Verwijderen.
Het scherm Profiel, met de optie Verwijderen gemarkeerd
  1. Selecteer Alleen profiel verwijderen. Hiermee wordt het profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en achievements bewaard.

Stap 2: wis de systeemcache en start de Xbox-console opnieuw

Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop   op uw controller.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  3. Selecteer Opslag.
Het scherm Systeeminstellingen met de categorie Opslag gemarkeerd
  1. Markeer een opslagapparaat en druk op Y   op uw controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  2. Selecteer Clear System Cache.
Het scherm Apparaatopties, met de optie 'Systeemcache leegmaken' gemarkeerd
  1. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Ja.
  2. Start de Xbox-console opnieuw op en probeer u aan te melden bij uw account.