Fout 8015102D treedt op wanneer u een kinderaccount opwaardeert naar een account voor volwassenen op Xbox 360

U krijgt de volgende foutcode en bericht te zien wanneer u een Microsoft-kinderaccount probeert op te waarderen naar een account voor volwassenen op uw Xbox 360-console:

Statuscode: 8015102D

Deze actie kan nu niet worden uitgevoerd. Probeer het later opnieuw. Ga voor meer informatie naar www.xbox.com/support.

Dit kan het volgende betekenen:

• De Microsoft-account is gekoppeld aan een actief Xbox Live Gold-abonnement.
  • Er is een bestaande betalingsoptie aan de Microsoft-account gekoppeld.

Oplossingen

Oplossing 1: controleer dat de account niet is gekoppeld aan een Xbox Live Gold-abonnement

U kunt een Microsoft-kinderaccount die is gekoppeld aan een Xbox Live Gold-abonnement niet opwaarderen naar een account voor volwassenen. U moet wachten totdat het abonnement is afgelopen of het abonnement annuleren.

Oplossing 2: voeg een nieuwe betalingsoptie toe

Om dit probleem op te lossen voegt u een nieuwe betalingsoptie, zoals een creditcard, toe aan de account die u wilt opwaarderen en verwijdert u de bestaande betalingsoptie. De nieuwe optie wordt gebruikt om te verifiëren dat de gebruiker een volwassene is.

Opmerking Als u slechts één betalingsoptie hebt, moet u een nieuwe betalingsoptie toevoegen voordat u de bestaande kunt verwijderen.

Zie Een betalingsoptie online toevoegen, selecteer Betalingsoptie toevoegen links op het scherm en volg de instructies om een betalingsoptie toe te voegen.

Verwijder uw profiel nadat u uw betalingsopties hebt gewijzigd. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  3. Selecteer Opslag.
Het scherm Systeeminstellingen, met 'Opslag' geselecteerd.
  1. Selecteer All Devices.
  2. Selecteer Profiles.
  3. Selecteer de gamertag die u wilt verwijderen.
  4. Selecteer Verwijderen.
  5. Selecteer Alleen profiel verwijderen. (Hiermee wordt het profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en achievements bewaard)

Wis de systeemcache nadat u het profiel dat op uw Xbox 360-console is opgeslagen hebt verwijderd.

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  2. Selecteer Settings en selecteer vervolgens System Settings.
  3. Selecteer Storage of Memory.
  4. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  5. Selecteer Systeemcache leegmaken.
  6. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Ja.

Download uw Xbox-profiel opnieuw nadat u de systeemcache hebt gewist. Volg hiervoor deze stappen:

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  2. Selecteer Profiel downloaden.

Opmerking Ziet u Profiel downloaden niet? Dit betekent dat u bent aangemeld met een ander profiel. Druk op de X om u af te melden, bevestig en selecteer Profiel downloaden.

3. Voer de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw Xbox Live-gamertag in. Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.

Opmerking Als uw account een Microsoft-kinderaccount is, is de Microsoft-account van de ouder nodig om het profiel te downloaden.

4. Selecteer het opslagapparaat voor uw profiel. Uw profiel wordt gedownload.

Waardeer de kinderaccount op naar een account voor volwassenen nadat u uw profiel opnieuw hebt gedownload.