Fout 8015190E treedt op wanneer u verbinding probeert te maken met Xbox Live op uw Xbox 360

Het is mogelijk dat u de volgende foutcode en foutberichten te zien krijgt wanneer u verbinding probeert te maken met Xbox Live:

Scenario 1:

Kan momenteel geen Xbox Live-profielen downloaden.
Probeer het later opnieuw.
8015190E

Scenario 2:

Sign in status changed

8015190E

Deze berichten kunnen het volgende betekenen:

• Er is een tijdelijk probleem met de Xbox Live-service.
  • Uw Xbox Live-account is tijdelijk geblokkeerd omdat het systeem verdachte activiteit heeft gedetecteerd.
  • Het profiel dat op uw Xbox 360-console is opgeslagen, is beschadigd.
  • Een ander profiel is aangemeld.

Oplossingen

Probeer deze oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-03-28T12:43:30.3868629+00:00

Oplossing 2: Wis de systeemcache

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  3. Selecteer Opslag.
Opslag geselecteerd in het menu Systeeminstellingen op de Xbox 360-console.
  1. Markeer een opslagapparaat en druk op Y  op uw controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  2. Selecteer Systeemcache leegmaken.
Systeemcache leegmaken geselecteerd in het menu Apparaatopties op de Xbox 360-console.
  1. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Ja.
  2. Start uw Xbox 360-console opnieuw.
  3. Verbreek de verbinding met het modem en de router als u deze hebt. Wacht één minuut, sluit het apparaat weer aan en zet het aan.

Oplossing 3: Verander het IP-adres op uw console

Zie hiervoor Hoe u draadloze netwerkinstellingen kunt configureren op uw Xbox 360-console.