Fout 80159018 treedt op wanneer u uw profiel probeert te downloaden of verbinding probeert te maken met Xbox Live

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u uw profiel probeert te downloaden of verbinding probeert te maken met Xbox Live:

80159018

Deze fout kan het volgende betekenen:

• Er is een netwerkprobleem, met Xbox Live of met uw netwerkverbinding.
  • De regio die u hebt aangeduid in uw account komt niet overeen met de regio waar u zich bevindt.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer dat uw Microsoft-accountgegevens actueel zijn

Controleer dat uw Microsoft-accountgegevens actueel zijn, inclusief de regio waar u woont. Zie  Veelgestelde vragen over uw Microsoft-account beheren voor meer informatie.

Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 2: Verwijder uw Xbox Live-profiel, wis de systeemcache en download uw profiel daarna opnieuw

Dat doet u als volgt:

1. Verwijder uw Xbox Live-profiel.
    1. Ga vanuit het Xbox Dashboard naar  Settings  en selecteer  System Settings.
    2. Selecteer Storage.
    3. Selecteer  All Devices
    4. Selecteer Profielen.
    5. Selecteer de gamertag voor het profiel dat u wilt verwijderen.
    6. Selecteer Verwijderen.
    7. Selecteer Alleen profiel verwijderen. Hiermee wordt het profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en achievements bewaard.
  2. Wis de systeemcache om eventuele beschadigde gegevens te verwijderen. Zie Hoe u de cache op een Xbox 360 wist voor meer informatie.
  3. Download uw Xbox Live-profiel:
    1. Druk op de controller op de Xbox Guide -knop (de grote -knop in het midden).
    2. Selecteer Profiel downloaden.
    3. Voer het e-mailadres van uw Microsoft-account in die is gekoppeld aan uw Xbox Live-gamertag. (Als u uw Microsoft-account of wachtwoord niet meer weet, zie de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.
    4. Voer het wachtwoord van uw Microsoft-account in.
      Opmerking Als uw account een Xbox Live-kinderaccount is, moeten de gegevens van de gekoppelde Microsoft-account van een volwassene worden ingevoerd om het profiel te downloaden.
    5. Selecteer het opslagapparaat voor uw profiel.
      Uw profiel wordt gedownload. Wanneer uw profiel gedownload is, kunt u kiezen of u wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account vereist is om u aan te melden bij uw profiel. De optie Remember Password is standaard uitgeschakeld, wat betekent dat het wachtwoord telkens wordt gevraagd wanneer u zich aanmeldt, tenzij u deze instelling verandert.

Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 3: Los problemen met de Xbox Live-verbinding op

Gebruik de volgende informatie om problemen met uw netwerk- en Xbox Live-verbinding op te lossen:

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.