Fout 8015D002 treedt op wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live

Het is mogelijk dat u de volgende foutcode en foutbericht te zien krijgt wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live:

Account does not exist.
Status Code: 8015D002

Dit kan betekenen dat er een probleem is met uw account. De beveiligingsgegevens voor uw account moeten bijvoorbeeld worden bijgewerkt.

Oplossingen

Oplossing 1: Hebt u onlangs verificatie in twee stappen ingeschakeld?

Als u onlangs verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld, weet u misschien niet hoe u zich moet aanmelden bij apps of apparaten die geen beveiligingscodes accepteren. Sommige apps (zoals de apps voor e-mail op sommige smartphones) en apparaten (zoals de Xbox 360) kunnen u niet vragen beveiligingsgegevens in te voeren wanneer u zich probeert aan te melden. Als u een fout te zien krijgt dat u een verkeerd wachtwoord hebt ingevoerd bij een app of apparaat, moet u een uniek app-wachtwoord maken om u aan te melden. Nadat u zich met het app-wachtwoord hebt aangemeld, bent u klaar om die app of dat apparaat te gebruiken. U zal dit nieuwe app-wachtwoord gebruiken om u aan te melden bij uw apparaat in plaats van het wachtwoord van uw Microsoft-account.

U moet een app-wachtwoord maken en u eenmalig aanmelden met een app-wachtwoord bij elke app of elk apparaat dat u geen beveiligingsgegevens kan vragen.

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
  2. Tik of klik op Beveiligingsgegevens bewerken onder Wachtwoord en beveiligingsgegevens.
    Tik of klik op Verzenden als er beveiligingsgegevens gevraagd worden.
  3. Tik of klik op Een nieuw app-wachtwoord maken onder App-wachtwoorden.
    Er wordt een nieuw app-wachtwoord gemaakt, dat op uw scherm verschijnt.
  4. Wanneer u wordt gevraagd het wachtwoord van uw Microsoft-account in te voeren op de Xbox-console, voert u het app-wachtwoord in dat u online hebt aangemaakt.
  5. Wanneer u zich met het app-wachtwoord aanmeldt, bent u klaar om die app of dat apparaat te gebruiken. U zal dit nieuwe app-wachtwoord gebruiken om u aan te melden bij uw apparaat in plaats van het wachtwoord van uw Microsoft-account.

Oplossing 2: Controleer de beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account

Voer deze stappen uit:

1. Ga naar Microsoft-account.
    Opmerking Als u uw wachtwoord bent vergeten of u niet kunt aanmelden met uw wachtwoord, stel dan uw wachtwoord opnieuw in.
  2. Klik op Beveiligingsgegevens bewerken.
  3. Controleer uw beveiligingsgegevens. Controleer bijvoorbeeld het Telefoonnummer, Alternatief e-mailadres en Beveiligingsvraag.
  4. Meld u af bij uw Microsoft-account en meld u opnieuw aan.
  5. Probeer u nogmaals aan te melden bij Xbox Live.

Oplossing 3: Verwijder uw Xbox Live-profiel en download het opnieuw

Zie Uw Xbox Live-profiel downloaden, verplaatsen of verwijderen voor hulp.

Oplossing 4: Wis de systeemcache

Volg deze stappen om de systeemcache te wissen:

1. Druk op de controller op de Guide-knop, selecteer Settings en selecteer vervolgens System Settings.
  2. Selecteer Storage of Memory.
picture
  1. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  2. Selecteer Clear System Cache.
picture
  1. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.