Fout 8015D002 treedt op wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live op uw Xbox 360

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live op uw console:

Sorry, either that's the wrong password, or that email doesn't have an Xbox membership. Please try again.
Status Code: 8015D002

Dit betekent dat er een probleem is met uw account.

Oplossingen

Oplossing 1: Gebruik een app-wachtwoord om u aan te melden bij Xbox Live op uw Xbox 360-console

Als u verificatie in twee stappen onlangs hebt ingeschakeld, wordt u de volgende keer dat u uw Xbox-profiel downloadt of u aanmeldt bij uw Xbox 360-console, gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Microsoft-account in te voeren. U moet echter uw app-wachtwoord invoeren in plaats van het wachtwoord van uw Microsoft-account.

Als u uw app-wachtwoord bent vergeten of als u er geen hebt ingesteld, kunt u een nieuw app-wachtwoord aanmaken en u aanmelden bij uw console. Dat doet u als volgt:

1. Meld u in een webbrowser aan bij uw Microsoft-account.
  2. Tik of klik onder Beveiliging en privacy op Geavanceerde beveiliging beheren.

Tik of klik op Verzenden als er hier een beveiligingscode gevraagd wordt.

3. Tik of klik op Een nieuw app-wachtwoord maken onder App-wachtwoorden.

Er wordt een nieuw app-wachtwoord gemaakt, dat op uw scherm verschijnt.

4. Meld u op uw Xbox 360-console aan bij Xbox Live met het e-mailadres van uw Microsoft-account en het app-wachtwoord dat u in stap 2 hebt aangemaakt.

Zorg dat het keuzevakje Wachtwoord onthouden is aangevinkt als u het app-wachtwoord niet opnieuw wilt invoeren telkens wanneer u zich aanmeldt bij deze console.

Oplossing 2: Schakel verificatie in twee stappen uit

1. Meld u in een webbrowser aan bij uw Microsoft-account. Tik of klik onder Beveiliging en privacy op Geavanceerde beveiliging beheren.
  2. Tik of klik op Verificatie in twee stappen uitschakelen.
  3. Tik of klik op Ja wanneer u wordt gevraagd te bevestigen.

Oplossing 3: Als u verificatie in twee stappen niet hebt ingeschakeld

Als u dit niet hebt ingeschakeld, voert u wellicht het verkeerde wachtwoord in. Probeer het opnieuw of stel het wachtwoord van uw account opnieuw in.