Fout 8015D002 treedt op wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live op uw Xbox 360

Het is mogelijk dat u het volgende foutbericht te zien krijgt wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live:

Account does not exist.
Status Code: 8015D002

Dit kan het volgende betekenen:

• Er is een probleem met uw account. De beveiligingsgegevens voor uw account moeten bijvoorbeeld worden bijgewerkt.
  • Het profiel dat op uw Xbox 360-console is opgeslagen, is beschadigd.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Ga naar de pagina met de status van Xbox Live om te controleren of de service goed werkt. Als er servicewaarschuwingen zijn, wacht dan even en probeer het later opnieuw.

Oplossing 2: Controleer de beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account

Voer deze stappen uit:

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
    Opmerking Als u uw wachtwoord bent vergeten of u niet kunt aanmelden met uw wachtwoord, probeer dan de oplossing E-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account zoeken.
  2. Klik onder Beveiliging en privacy op Wachtwoord wijzigen en meer.
  3. Controleer uw e-mailadres en telefoonnummer onder Je account blijft beveiligd met de beveiligingsgegevens. Voeg indoen nodig beveiligingsgegevens toe of werk ze bij.
  4. Meld u af bij uw Microsoft-account en meld u opnieuw aan.
  5. Probeer u nogmaals aan te melden bij Xbox Live.

Oplossing 3: Download uw Xbox Live-profiel opnieuw

Voer deze stappen uit:

1. Verplaats eerst uw Xbox Live-profiel. Dat doet u als volgt:
    1. Formatteer een reserve USB-flashstation als geheugenkaart.
    2. Sluit het flashstation aan op de console.
    3. Ga vanuit het Xbox Dashboard naar Settings en selecteer Storage.
    4. Selecteer All Devices.
    5. Selecteer Gamer Profiles en selecteer uw gamerprofiel.
    6. Selecteer Move.
    7. Selecteer de geheugenkaart waarnaar u uw profiel wilt verplaatsen.
    8. Verwijder het USB-flashstation uit de console.
  2. Wis de systeemcache. Dat doet u als volgt:
    1. Druk op de Guide-knop op de controller.
picture
    1. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
    2. Selecteer Storage of Memory.
    3. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
    4. Selecteer Clear System Cache.

Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.

1. Start uw Xbox 360-console opnieuw.
  2. Download uw Xbox Live-profiel opnieuw. Zie Uw Xbox Live-profiel naar een andere Xbox 360-console downloaden of opnieuw downloaden voor meer informatie over hoe u dat kunt doen.

Als u onlangs verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld

Als u verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld en een app-wachtwoord hebt aangemaakt, gebruik dan dat wachtwoord om u aan te melden bij Xbox Live.