Fout 80162711 treedt op wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live of valuta toevoegt aan uw Microsoft-account

U krijgt de volgende foutcode en foutbericht te zien wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live of Points probeert toe te voegen aan uw Microsoft-account:

Can't retrieve information from Xbox Live. Please try again later.

Status code: 80162711

Dit kan betekenen dat er een probleem is met uw account. De gegevens op uw Xbox-console kunnen bijvoorbeeld verouderd zijn of u moet de informatie in uw Microsoft-account controleren.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: Test de Xbox Live-verbinding

1. Ga naar Instellingen.
  2. Selecteer Systeem.
  3. Selecteer Netwerkinstellingen.
  4. Selecteer uw netwerk.
  5. Selecteer Test Xbox Live Connection.

Oplossing 2: Controleer de gegevens voor uw Microsoft-account

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
    Opmerking Als u uw wachtwoord bent vergeten of u niet kunt aanmelden met uw wachtwoord, probeer dan uw wachtwoord opnieuw in te stellen.
  2. Noteer eventuele foutberichten die worden weergegeven.
  3. Nadat u eventuele fouten hebt opgelost, controleert u de gegevens voor uw Microsoft-account. Controleer bijvoorbeeld de factuurgegevens en de gegevens in het deel Wachtwoord en beveiligingsgegevens.
  4. Meld u af bij uw Microsoft-account en meld u opnieuw aan.
  5. Meld u aan bij Xbox Live of probeer opnieuw valuta toe te voegen aan uw account.

Oplossing 3: Probeer u aan te melden op Xbox.com

1. Klik op Aanmelden bovenaan op een willekeurige pagina op xbox.com, zoals deze pagina.
  2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Microsoft-account in en klik op Aanmelden.
  3. Als u zich kunt aanmelden op Xbox.com, probeer u dan opnieuw aan te melden via de Xbox-console.

Oplossing 4: Neem contact op met Xbox Support

Als het probleem met de voorgaande oplossingen niet is verholpen, neemt u contact op met Xbox Support.