Fout 80169E7F treedt op wanneer u zich aanmeldt of iets koopt op Xbox 360

U krijgt een van de volgende foutberichten te zien wanneer u zich probeert aan te melden of iets probeert te kopen op uw Xbox 360-console:

Can't retrieve information from Xbox Live.
80169E7F

Dit kan het volgende betekenen:
  • Er is een tijdelijk probleem met de Xbox Live-service.
  • Er is een probleem met uw betalingsoptie.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Controleer of er servicewaarschuwingen zijn op Xbox Live-status of controleer of er een Xbox Live-servicewaarschuwing boven aan deze pagina staat. Als er momenteel servicewaarschuwingen zijn, wacht dan even en probeer het later opnieuw.

Alleen voor klanten in de VS: Als een specifieke service of app onderbroken is, kunt u vragen via sms of een gesproken bericht een melding te ontvangen wanneer de onderbreking is opgelost. Klik onder de naam van de app of service op Mij melden wanneer deze service of app actief is.

Oplossing 2: Verwijder uw betalingsoptie en voeg ze weer toe

1. Ga naar commerce.microsoft.com en meld u aan met uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord).
    Opmerking Als u een bericht te zien krijgt dat er een probleem is met uw account, volg dan de stappen om het probleem op te lossen.
  2. Controleer uw factuurgegevens. Controleer bijvoorbeeld dat:
    • Uw betalingsoptie geldig is en geactiveerd is.
    • Uw accountgegevens dezelfde accountgegevens zijn die door uw bank of creditcardmaatschappij worden gebruikt.
    • Er geen openstaand saldo is.
    Opmerking Ga naar Uw betalingsopties beheren op Xbox 360 om problemen met facturering en lidmaatschap op te lossen.
  3. Verwijder de betalingsoptie uit uw account.
  4. Verwijder het bestand met Marketplace-systeemgegevens op uw Xbox 360-console. Dat doet u als volgt:
  5. Ga op de console naar Settings en selecteer System.
  6. Selecteer Storage.
  1. Selecteer uw primaire opslagapparaat.
  2. Selecteer System Items.
  3. Selecteer Store System Data.
  4. Selecteer Delete.
  5. Start uw console opnieuw.
  6. Ga naar commerce.microsoft.com en voeg de betalingsoptie toe aan uw account.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.