Fout 8C3200008 treedt op wanneer u iets probeert te kopen op Xbox 360

U krijgt wellicht de volgende foutcode en bericht te zien wanneer u iets probeert te kopen op uw Xbox 360-console:

Sorry, an error has occurred during the transaction. Please try again later.
Status code: 8C3200008

Dit kan betekenen dat er een probleem is met uw betalingsoptie. Uw factureringsadres is misschien niet juist, of de creditcard die u voor de facturering gebruikt, is misschien verlopen.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: controleer uw factuuradres

Zorg ervoor dat het factuuradres voor uw Microsoft-account overeenkomt met het factuuradres van uw creditcardmaatschappij. Zorg er ook voor dat de verloopdatum van uw creditcard niet is verstreken. Dat doet u als volgt:

1. Meld u met uw Microsoft-account aan op de pagina Betaling en facturering.

Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.

2. Selecteer Factuurgegevens en volg de stappen om uw factuurgegevens te controleren.

Opmerking Als er een fout staat, selecteer dan Profiel bewerken en volg de instructies om de gegevens bij te werken.

Oplossing 2: werk uw betalingsoptie bij

Zie Een betalingsoptie online bijwerken, selecteer Een betalingsoptie bijwerken of Betalingsoptie toevoegen links op het scherm en volg de instructies.

Oplossing 3: neem contact op met uw bank of financiële instelling

Uw aankoop kan mislukt zijn om de volgende redenen:

• De creditcard is niet geactiveerd.
  • De creditcard is geweigerd wegens onvoldoende saldo.
  • De creditcard is niet geautoriseerd voor online aankopen of automatische afschrijvingen.
  • De creditcardmaatschappij blokkeert de transactie.

Neem contact op met uw creditcardmaatschappij of bank en zorg dat de door u gebruikte kaart is geactiveerd, dat u over voldoende saldo beschikt en dat de transactie niet om een of andere reden wordt geblokkeerd.

Oplossing 4: probeer de aankoop later opnieuw

Uw aankoop kan geblokkeerd zijn om de volgende redenen:

• Te veel recente geweigerde aankooppogingen.
  • De Xbox-account of de betalingsoptie wordt vanuit een verdachte locatie gebruikt.
  • Voor de betalingsoptie die u hebt opgegeven kan er een overtreding voor niet-betaling zijn, waardoor ze niet kan worden gebruikt voor nieuwe aankopen.

Wacht en probeer de transactie over 24 tot 48 uur nog eens uit te voeren. Als meerdere aankopen mislukken, kan dit de verwerking van transacties gedurende een bepaalde tijd zonder aankooppogingen stoppen (meestal 24 tot 48 uur).