Fout C000009D treedt op wanneer uw Kinect-sensor voor Xbox 360 niet wordt ingeschakeld

U krijgt een van de volgende berichten en foutcodes te zien wanneer de Kinect-sensor van de Xbox 360 niet wordt ingeschakeld:

Sensor losgekoppeld
Foutcode: C000009D

Voor deze game is een Kinect-sensor vereist
Foutcode: C000009D

De Kinect-sensor is niet aangesloten
Foutcode: C000009D

Dit kan betekenen dat de Kinect-sensor misschien niet goed is aangesloten of dat een vereiste update niet is geïnstalleerd.

Oplossingen

Oplossing 1: Werk de consolesoftware bij

1. Plaats een Kinect-game-disc.
  2. Start de game vanaf het Xbox Dashboard.
  3. Als uw Xbox-consolesoftware moet worden geüpdatet, ziet u het volgende bericht:

Update Required: An update has been found. To apply this update, you must restart your console.

4. Selecteer Yes, Restart om de update te installeren.

Oplossing 2: Controleer de kabels

Xbox 360 S-console

1. Zet de console uit.

Belangrijk Verwijder de voedings-/USB-adapterkabel als deze bij uw Kinect-sensor is geleverd.

2. Steek de sensorkabel in de AUX-poort aan de achterkant van de console.
  3. Zet de console aan.

Originele Xbox 360-console

1. Zet de console uit.
  2. Controleer of de voedingskabel in een werkend stopcontact zit.
  3. Controleer of de USB-stekker is aangesloten op de achterkant van de console.

Het lampje in het midden van de kabel moet groen branden.

Geen groen lampje? Probeer de kabel aan te sluiten op een ander stopcontact om na te gaan of de kabel goed werkt. Als u de kabel moet vervangen, neemt u contact op met Xbox Support.

1. Zet de console aan.

Oplossing 3: Controleer de instellingen van Kinect

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  3. Selecteer Kinect Settings.
  4. Selecteer Sensor en selecteer vervolgens On.

Oplossing 4: Vraag een reparatie aan

Als het probleem niet is opgelost met de vorige oplossingen, moet uw Kinect-sensor worden gerepareerd. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.

Vragen over reparatie of garantie? Zie Garantie en service: Veelgestelde vragen.