Fout C800-8001 treedt op wanneer u een update probeert te downloaden

Probleem

U krijgt wellicht het volgende foutbericht en foutcode te zien wanneer u een update probeert te downloaden:

• Update Failed
  • Can't process the update. If the problem persists, go to www.xbox.com/support.
  • Error Code xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-C800-8001
  • Opmerking De tekens "x" variëren.

Dit betekent dat de download is mislukt en de update niet is geïnstalleerd.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

• Download de update opnieuw
    1. Start de console opnieuw.
    2. Druk op de Guide-knop op de controller.
    3. Ga naar Settings en daarna naar System Settings.
    4. Selecteer Network Settings.
    5. Selecteer Wired Network of desgevraagd de naam van uw draadloze netwerk.
    6. Selecteer Test Xbox Live Connection.
    7. Kies Yes wanneer wordt gevraagd of u de consolesoftware wilt bijwerken.

Als het probleem nog steeds optreedt, probeert u de volgende oplossing.

• Controleer uw Xbox Live-verbinding

Als u problemen ondervindt met het maken of behouden van een verbinding met Xbox Live, raadpleegt u Xbox Live: Verbinding maken met Xbox Live.

Als het probleem nog steeds optreedt, probeert u de volgende oplossing.

• Zorg dat u genoeg opslagruimte hebt

Voor de meest recente consolesoftware-update is minstens 190 MB aan opslagruimte vereist (of 256 MB als u in Japan woont). Als er niet voldoende vrije ruimte is, moet u ruimte maken door items te verplaatsen of verwijderen. Zie Opgeslagen Xbox-games, profielen en avataritems kopiëren, verplaatsen of verwijderen.

Als het probleem nog steeds optreedt, probeert u de volgende oplossing.

• Wis de systeemcache

Wellicht kunt u het probleem oplossen door de tijdelijke bestanden van de console te verwijderen. Wis de systeemcache van de Xbox 360 en probeer de update opnieuw te downloaden.

Als het probleem nog steeds optreedt, probeert u de volgende oplossing.

• Plaats het opslagapparaat opnieuw

Probeer nadat u het opslagapparaat opnieuw hebt geplaatst, nogmaals om de update te downloaden.

Als het probleem nog steeds optreedt, probeert u de volgende oplossing.

• Voer de update uit vanaf een USB-flashstation of schijf

Als het probleem niet is opgelost met de bovenstaande oplossingen, kopieert u de console-update van uw computer naar een USB-flashstation, cd of dvd. Installeer de update daarna opnieuw op de console. Dat doet u als volgt:

• Kopiëren naar een USB-flashstation

Opmerking Het USB-flashstation moet het bestandssysteem FAT32 gebruiken.

1. Sluit het USB-flashstation aan op een USB-poort op de computer.
      2. Download het updatebestand.
      3. Klik op Opslaan om het .zip-bestand van de console-update op de computer op te slaan.
      4. Dubbelklik op het bestand om het uit te pakken.
      5. Kopieer de inhoud van het .zip-bestand naar de hoofdmap van het USB-flashstation.
      6. Koppel het USB-flashstation los van de computer.
      7. Sluit het USB-flashstation aan op een USB-poort van de Xbox 360-console.
      8. Start de console opnieuw.
      9. Wanneer de console opnieuw is gestart, wordt het installatieprogramma automatisch gestart. Selecteer Yes wanneer u wordt gevraagd of u de nieuwe consolesoftware wilt bijwerken.

• Branden op een cd of dvd

U kunt de update ook downloaden naar uw computer, de update op een cd of dvd branden en de update vervolgens op de console installeren. Dat doet u als volgt:

1. Op de computer downloadt u het updatebestand.
      2. Klik op Opslaan om het .zip-bestand van de console-update op de computer op te slaan.
      3. Dubbelklik op het bestand om het uit te pakken.
      4. Plaats een lege, beschrijfbare cd of dvd in de computer.
      5. Kopieer de inhoud van het .zip-bestand naar de hoofdmap van de cd of dvd en selecteer dat u de bestanden naar de cd wilt schrijven (branden).
      6. Wanneer de bestanden op schijf zijn gebrand, haalt u de schijf uit de computer en plaatst u de schijf in het schijfstation van de Xbox 360-console.
      7. Start de console opnieuw.
      8. Wanneer de console opnieuw is gestart, wordt het installatieprogramma automatisch gestart. Selecteer Yes wanneer u wordt gevraagd of u de nieuwe consolesoftware wilt bijwerken.

Als u een foutcode zoals xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-C000-0001 (de tekens "x" variëren) te zien krijgt nadat u de update naar een flashstation of schijf kopieert en de update daarna op de console installeert, neemt u contact op met Xbox Support. Klik daarvoor op de koppeling "Contact" onder aan deze pagina.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout C800-8001 treedt op wanneer u een update probeert te downloaden" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?