Fout E36 treedt op wanneer u de Xbox 360-console gebruikt

Het is mogelijk dat u het volgende foutbericht en foutcode te zien krijgt wanneer u de Xbox 360-console gebruikt:

System Error: Contact Xbox Customer Support

Error code E36

Dit betekent dat er een probleem kan zijn met de console.

Oplossingen

Probeer de volgende stappen:

Xbox 360 E-console of Xbox 360 S-console

Xbox 360 E-console Xbox 360 S-console
Xbox 360 E-console Xbox 360 S-console
  1. Koppel alle accessoires los en sluit ze weer aan. (Zie Aansluitingen van uw Xbox 360-accessoires controleren)
  2. Verwijder de harddisk. (Zie Een Xbox 360-harddisk toevoegen of verwijderen)
  3. Verwijder eventueel aanwezige USB-flashstations:
    1. Zet uw Xbox 360-console uit.
    2. Koppel eventuele USB-flashstations los die op de console zijn aangesloten.
    3. Zet de console aan.

Als het probleem met deze stap is opgelost, sluit u het USB-flashstation weer aan om na te gaan of het probleem zich alleen voordoet als het is aangesloten. In dat geval gebruikt u een ander USB-flashstation. (Zie Veelgestelde vragen over Xbox 360 USB-flashstation)

4. Verwijder de huidige software-updates op uw console en voer nieuwe updates uit:
    1. Druk op uw controller op de Guide-knop, ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
    2. Selecteer Storage.
    3. Markeer Memory Unit (maar selecteer dit niet).
    4. Druk op uw controller op de volgende knoppen in deze volgorde:
      1. Linker-bumper
      2. Rechter-bumper
      3. X-knop

Weet u niet waar deze knoppen staan op uw controller? Zie Xbox 360 bedrade en draadloze controllers.

5. Herhaal stap d.
    6. Wanneer u het volgende bericht ziet, selecteert u Ja:

Delete System Update

If any storage device contains a system update, the update and access to Xbox Live will be removed. Als u deze functies later weer wilt gebruiken, meldt u zich aan bij Xbox Live en downloadt u de update. Zie Xbox 360-opslag voor meer informatie.
      Wanneer de bewerking is voltooid, wordt uw console opnieuw opgestart. Wilt u doorgaan?
      Ja
      Nee

7. Uw Xbox 360 wordt opnieuw opgestart. Voer de recentste software-updates uit. (Zie Een nieuwe Xbox 360-update ophalen)

Originele Xbox 360-console

Originele Xbox 360-console
Originele Xbox 360-console

Gebruik de Oplossing voor knipperende lampjes. Kies één knipperend lampje als probleem en volg de stappen in de oplossing.

Vraag een reparatie aan

Als het probleem met de vorige stappen niet is opgelost, gaat u naar het online servicecentrum en vraagt u een reparatie aan. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren voor meer informatie.
Vragen over reparatie of garantie? Zie Garantie en service: Veelgestelde vragen.