Foutcode E42 treedt op wanneer u de Xbox 360-console gebruikt.

Probleem

Het is mogelijk dat u het volgende foutbericht en foutcode te zien krijgt wanneer u de Xbox 360-console gebruikt:

System Error: Contact Xbox Customer Support

Foutcode E42

Dit betekent dat er een probleem kan zijn met de console.

Oplossingen

Probeer de volgende stappen:

• Xbox 360 E-console of Xbox 360 S-console
Xbox 360 E-console Xbox 360 S-console
Xbox 360 E-console Xbox 360 S-console
  1. Koppel alle accessoires los en sluit ze weer aan.
  2. Verwijder de harddisk.
  3. Verwijder eventueel aanwezige USB-flashstations. Dat doet u als volgt:
    • Zet de Xbox 360-console uit.
    • Koppel eventuele USB-flashstations los die op de console zijn aangesloten.
    • Zet de console aan.
    Als het probleem met deze stap is opgelost, sluit u het USB-flashstation weer aan om na te gaan of het probleem zich alleen voordoet als het is aangesloten. In dat geval gebruikt u een ander USB-flashstation.
  4. Verwijder de huidige software-updates op uw console en voer nieuwe updates uit. Dat doet u als volgt:
    • Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
    • Selecteer Storage.
    • Markeer Memory Unit (maar selecteer dit niet).
    • Druk op de controller op de volgende knoppen in deze volgorde:
      1. Linker bumper
      2. Rechter bumper
      3. De X-knop
      Weet u niet waar deze knoppen staan op de controller? Zie Xbox 360 bedrade en draadloze controllers.
    • Herhaal stap d.
    • Wanneer u het volgende bericht ziet, selecteert u Yes:
      Delete System Update
      If any storage device contains a system update, the update and access to Xbox Live will be removed. To use these features again, sign in to Xbox Live and download the update. For more info, visit www.support.xbox.com/xbox-360/accessories/storage.
      Your console will restart after the operation is complete. Do you want to continue?
      Yes
      No
    • De Xbox 360-console zal opnieuw opstarten. Voer de recentste software-updates uit.
  • Originele Xbox 360-console
Originele Xbox 360-console
Originele Xbox 360-console

Als het probleem met deze stappen niet is opgelost, gaat u naar het online servicecentrum en klikt u op Vraag een reparatie aan om een reparatie aan te vragen.

Vragen over reparatie of garantie? Zie Garantie, registratie en reparatie van de Xbox 360: veelgestelde vragen.