Foutcode E88 treedt op wanneer u de Xbox 360-console gebruikt

Probleem

Er kunnen rode lampjes knipperen op de Xbox 360-console en u krijgt mogelijk volgende foutcode en foutbericht te zien:

E88. System error. Contact Xbox Customer Support.

Statuscode: E88

Dit kan betekenen dat er een hardwareprobleem is met de Xbox 360-console die u gebruikt en dat deze moet worden gerepareerd.

Oplossingen

Probeer deze oplossingen voor het probleem.

• Oplossing 1a: Koppel alle accessoires los en sluit ze weer aan
    1. Zet de console uit en koppel de voeding los.
    2. Koppel alle accessoires los van de voor- en achterkant van de console, ook videokabels, netwerkkabels en USB-apparaten. Verwijder de harddisk niet.
    1. Sluit de voeding van uw console weer aan en zet daarna de console weer aan.
    2. Sluit de accessoires één voor één weer aan, te beginnen met een controller. Zet de console daarna aan en controleer de aan-/uitknop van de console.
      • Als de aan/uit-knop groen is, sluit u het volgende accessoire aan.
      • Xbox 360 E- of Xbox 360 S-console: Als de aan/uit-knop rood is nadat u een bepaald accessoire opnieuw hebt aangesloten, is het accessoire beschadigd en moet het worden vervangen.
      • Originele Xbox 360-console: Als er rode lampjes knipperen rond de aan/uit-knop nadat u een bepaald accessoire opnieuw hebt aangesloten, is dat accessoire beschadigd en moet het worden vervangen.
    3. Herhaal stap 4 totdat alle accessoires weer zijn aangesloten.
      • Als het lampje van de voeding groen blijft nadat u alle accessoires weer hebt aangesloten, kan het probleem zijn veroorzaakt door een losse verbinding van een accessoire en is uw probleem nu opgelost.
      • Als u niet kunt vaststellen dat een specifiek accessoire het probleem heeft veroorzaakt, is er wellicht een probleem met uw harddisk en moet u deze verwijderen uit de console.
  • Oplossing 1b: Ontkoppel de harddisk van uw console

Als uw console een Xbox 360 E is:

1. Zet de console uit.
    2. Plaats de console horizontaal.
    3. Zoek aan de rechterkant van de console de ontgrendeling van het klepje van de harddisk. Het zit bijna aan de achterkant van de console.
    4. Schuif de ontgrendeling diagonaal (naar beneden en naar de voorkant van de console) en trek ondertussen het klepje van de harddisk open.
    1. Trek aan de tab om de harddisk te verwijderen.
    1. Plaats het klepje van de harddisk terug voordat u de console weer inschakelt.

Als uw console een Xbox 360 S is:

1. Zet de console uit.
  2. Plaats de console horizontaal.
  3. Zoek aan de rechterkant van de console de ontgrendeling van het klepje van de harddisk. Het zit bijna aan de achterkant van de console.
  4. Schuif de ontgrendeling in de richting van de voorkant van de console en trek ondertussen het klepje van de harddisk open.
  1. Trek aan de tab om de harddisk te verwijderen.
  1. Vervang het klepje van de harddisk voor u de console aan zet.

Als uw console een originele Xbox 360 is:

1. Zet de console uit.
  2. Zoek de harddisk boven op de console (of links ervan, afhankelijk van hoe de console staat).
  1. Druk op de ontgrendelingsknop op de harddisk.

Til de harddisk weg van de console.

Als het probleem nog steeds optreedt, probeert u de volgende oplossing.

• Oplossing 2: Verwijder USB-flashstations

Verwijder eventuele USB-flashstations die op de console zijn aangesloten.

Als het probleem nog steeds optreedt, probeert u de volgende oplossing.

• Oplossing 3: Vraag een reparatie aan

Als het probleem met deze oplossingen niet is opgelost, gaat u naar het Onlineservicecentrum om een reparatie aan te vragen.

Vragen over reparatie of garantie? Zie Veelgestelde vragen over garantie en reparatie van Xbox 360.