De fout "The game could not start" treedt op de Xbox 360 op

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u een functie van het Xbox 360 Dashboard probeert te gebruiken of een originele Xbox-game op de Xbox 360-console probeert te spelen:

The game could not start. Please download the game again. For more help, go to www.xbox.com/support.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Als de fout optreedt wanneer u het Xbox Dashboard gebruikt

Als dit probleem optreedt wanneer u functies van het Xbox Dashboard gebruikt (zoals de Avatar-editor of aanmelden bij Xbox Live), kan er een probleem zijn met de recentste software-update voor de console. Om dit probleem op te lossen, verwijdert u de recentste update en downloadt u deze opnieuw. Dat doet u als volgt:

1. Ga op de console naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Storage.
  3. Voer de volgende reeks acties uit op de controller:
    1. Druk op de linker-bumper.
    2. Druk op de rechter-bumper.
    3. Druk op de X-knop.
    4. Druk op de linker-bumper.
    5. Druk op de rechter-bumper.
    6. Druk op de X-knop.
  4. U krijgt het bericht "Delete System Update" te zien. Selecteer Yes. De console zal opnieuw opstarten wanneer dit is voltooid.
  5. Nadat de console opnieuw is opgestart, downloadt u de update wanneer dat wordt gevraagd.
    Opmerking U hoeft de update niet onmiddellijk te downloaden, maar het is wel mogelijk dat u zich niet zal kunnen aanmelden bij Xbox Live tot u dat hebt gedaan.

Als deze fout optreedt wanneer u een originele Xbox-game speelt

Volg de volgende oplossingen als dit probleem optreedt wanneer u een originele Xbox-game probeert te spelen:

Oplossing 1: Werk de consolesoftware bij

Zorg dat de recentste software-update voor de console is geïnstalleerd. Zie Een nieuwe Xbox 360-update ophalen voor meer informatie.

Oplossing 2: Zorg ervoor dat u een officiële Xbox 360-harddisk hebt

U kunt de meeste games voor de originele Xbox op de Xbox 360-console spelen als u een officiële Xbox 360-harddisk en de recentste consolesoftware hebt. Als u de recentste consolesoftware en een officiële Xbox 360-harddisk hebt, maar u de fout "Game could not start" te zien krijgt, dan wordt de game waarschijnlijk niet ondersteund door Xbox 360.

Opmerking Niet alle originele Xbox-games worden ondersteund door de Xbox 360-console. Zie voor meer informatie Originele Xbox-games spelen op een Xbox 360-console.

Oplossing 3: Probeer de gameschijf te reinigen

Zie Onderhoud van uw console en gameschijven voor informatie over het reinigen van schijven.

Oplossing 4: Probeer een andere Xbox 360-harddisk

Om te zien of het probleem te maken heeft met de harddisk van uw console, probeert u een andere officiële Xbox 360-harddisk te gebruiken om de game te spelen (als u er een ter beschikking hebt). Zie Een Xbox 360-harddisk toevoegen of verwijderen voor informatie over hoe u een harddisk voor de console kunt verwijderen en bevestigen.

Als de game met een andere harddisk of op een andere Xbox 360-console werkt, dan moet uw Xbox 360-harddisk wellicht worden vervangen.

Oplossing 5: Vraag een vervangende harddisk aan

Als het probleem met de bovenstaande oplossingen niet is opgelost, gaat u naar het onlineservicecentrum en klikt u op Een apparaat vervangen onder Apparaten om een vervangende harddisk te bestellen.

Vragen over reparatie of garantie? Zie Reparatie Xbox 360: veelgestelde vragen.