Fout "Secure HDCP link not found" wanneer u een dvd afspeelt of een film van Netflix streamt

U krijgt één van de volgende foutberichten te zien als uw Xbox 360-console via een HDMI-kabel is aangesloten op uw weergaveapparaat en u een film van Netflix probeert te streamen of een dvd probeert af te spelen:

Secure HDCP link not found

Secure HDCP link lost

Dit kan betekenen dat uw Xbox 360-console geen beveiligde verbinding met uw weergaveapparaat tot stand kan brengen via het HDCP-protocol (High-bandwidth Digital Content Protection). Dit probleem heeft een van de volgende oorzaken:

• Er is een apparaat tussen uw Xbox 360-console en uw weergaveapparaat (zoals een switch of tuner) dat de HDMI-verbinding onderbreekt.
  • Er is een probleem met uw HDMI-kabel.
  • Uw weergaveapparaat ondersteunt het HDCP-protocol niet volledig.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor deze fout:

Oplossing 1: Bypass andere apparaten

Sommige thuisbioscooptuners of AV-switches maken gebruik van een "HDMI pass through"-aansluiting. Via deze aansluiting kunt u een HDMI-kabel aansluiten van de Xbox 360 naar de tuner en daarna een andere HDMI-kabel aansluiten op uw weergaveapparaat. Sommige apparaten kunnen verhinderen dat de Xbox 360 de juiste "handshake" voor HDCP uitvoert bij de start van het afspelen van de video.

Om te testen of het probleem wordt veroorzaakt door uw tuner of switch, probeert u een HDMI-kabel rechtstreeks van de Xbox 360 naar het weergaveapparaat aan te sluiten. Als het probleem hiermee wordt opgelost, neemt u contact op met de fabrikant van uw thuisbioscooptuner of AV-switch.

Oplossing 2: Controleer of uw weergaveapparaat HDCP ondersteunt

In sommige weergaveapparaten kan een HDMI-kabel worden ingeplugd maar deze ondersteunen het HDCP-protocol niet volledig. Controleer de handleiding of website van uw weergaveapparaat om te zien of dit volledig compatibel is met HDCP.

Als uw weergaveapparaat HDCP niet ondersteunt, gebruikt u een Xbox 360 component HD AV-kabel om de Xbox 360-console aan te sluiten op uw weergaveapparaat.

Oplossing 3: Vervang de HDMI-kabel

Als uw weergaveapparaat HDCP ondersteunt en u nog steeds een fout krijgt bij een rechtstreekse aansluiting op uw Xbox 360, probeer dan een andere HDMI-kabel te gebruiken.

Als het probleem hiermee nog steeds niet is opgelost, test u dit opnieuw met een ander weergaveapparaat.

Opmerking U kunt ook een Xbox 360 component HD AV-kabel gebruiken om het probleem te omzeilen.