Draadloze instellingen configureren op uw Xbox 360-console

Overzicht

In dit artikel wordt beschreven hoe u de draadloze instellingen op uw Xbox 360-console kunt configureren. Nadat u de draadloze instellingen hebt geconfigureerd, kunt u verbinding maken met het internet en Xbox Live (als u toegang hebt tot een draadloos netwerk).

Oplossingen

Welke console hebt u?

Xbox 360 E-console
picture
Xbox 360 S-console Originele Xbox 360-console
picture picture

Xbox 360 E-console

De Xbox 360 E-console heeft ingebouwde Wi-Fi. Als u een draadloos netwerk hebt, hoeft u verder niets te doen.

De ingebouwde Wi-Fi van de Xbox 360 E-console communiceert met een draadloze router.
picture

Opmerking U kunt ook een Xbox 360 draadloze netwerkadapter met de Xbox 360 E-console gebruiken. Als de draadloze router niet in de buurt van de console staat, krijgt u waarschijnlijk een beter signaal als u een draadloze netwerkadapter gebruikt. Wanneer u een draadloze netwerkadapter voor de Xbox 360 aansluit op een Xbox 360 E-console, gebruikt de console automatisch de draadloze adapter in plaats van het ingebouwde Wi-Fi.

Xbox 360 S-console

In de Xbox 360 S-console is Wi-Fi ingebouwd. Als u een draadloos netwerk hebt, hoeft u verder niets te doen.

De ingebouwde Wi-Fi van de Xbox 360 S-console communiceert met een draadloze router.
picture

Opmerking U kunt ook een Xbox 360 draadloze netwerkadapter met de Xbox 360 S-console gebruiken. Als de draadloze router niet in de buurt van de console staat, krijgt u waarschijnlijk een beter signaal als u een draadloze netwerkadapter gebruikt. Wanneer u een draadloze netwerkadapter voor de Xbox 360 aansluit op een Xbox 360 S-console, gebruikt de console automatisch de draadloze adapter in plaats van het ingebouwde Wi-Fi.

Originele Xbox 360-console

Als u een originele Xbox 360-console hebt, hebt u een Xbox 360 draadloze netwerkadapter nodig om via de console verbinding te maken met uw draadloze netwerk:

Xbox 360 draadloze N- en G-netwerkadapters
picture

Voor meer informatie over de Xbox 360 draadloze N- en G-netwerkadapters, zie Informatie over het aansluiten van een Xbox 360 draadloze netwerkadapter.

De draadloze instellingen configureren

1. Ga vanuit het Dashboard naar Settings en selecteer System.
  2. Selecteer Network Settings.
  3. Volg deze stappen als u wordt gevraagd een draadloos netwerk te selecteren. Anders gaat u naar stap 4.
    1. Selecteer de naam van uw draadloze netwerk.
    2. Voer het wachtwoord van het draadloze netwerk in en selecteer Done. De console zal automatisch verbinding proberen te maken met Xbox Live.
      Opmerking Als u de naam van uw draadloze netwerk niet ziet, selecteert u Advanced Options. Selecteer vervolgens Specify Unlisted Network en voer de naam van uw draadloze netwerk in. Selecteer uw type draadloze beveiliging: WEP, WPA of WPA2. Of selecteer No Security als uw netwerk geen wachtwoord heeft. De instellingen van het type beveiliging moeten overeenkomen met het type beveiliging van uw draadloze netwerk.
    3. Selecteer Configure Network.
    4. Selecteer op het tabblad Basic Settings de optie Wireless Mode.
      Opmerking Als draadloze modus niet beschikbaar is en u de zwarte draadloze N-netwerkadapter gebruikt, kunt u de software-installatieschijf proberen die bij de adapter wordt geleverd.
    5. Selecteer Scan for Networks.
    6. Selecteer de naam van het draadloze netwerk. Als het netwerk niet in de lijst staat, probeert u het volgende:
      1. Selecteer Specify Unlisted Network en voer de naam van uw draadloze netwerk in. (Dit wordt ook uw Service Set Identifier [SSID] genoemd)
      2. Selecteer uw type draadloze beveiliging: WEP, WPA of WPA2. Of selecteer No Security als uw netwerk geen wachtwoord heeft.
        Als u geen verbinding kunt maken met uw draadloze netwerk, probeer dan uw draadloze signaal/verbindingssnelheid te verbeteren.
      3. Voer het wachtwoord van het draadloze netwerk in en selecteer daarna Done.
        Opmerking Controleer of u het juiste wachtwoord hebt ingevoerd. Hoewel uw console met een verkeerd wachtwoord misschien wel verbinding kan maken met uw draadloze netwerk, is het mogelijk dat u een IP-adresfout krijgt wanneer u uw Xbox Live-verbinding test.
      4. Druk op B op de controller en selecteer Test Xbox Live Connection.
      5. Als u verbinding hebt met Xbox Live, ziet u dit scherm:

picture
  1. Kies Yes als u wordt gevraagd de consolesoftware bij te werken.

Opmerking Als u een fout te zien krijgt wanneer u de consolesoftware probeert bij te werken, zie Foutcode na bijwerken consolesoftware.