Uw console verbinden met Xbox Live via een Mac-computer in plaats van een router

Overzicht

Als u de console met Xbox Live wilt verbinden maar u hebt geen router, kunt u de console met een Mac verbinden en de internetverbinding van de Mac delen.

Opmerking Als u een bedrade of een draadloze router hebt, leest u Aan de slag met Xbox Live.

Op deze pagina

Mac OS X Snow Leopard: Uw internetverbinding delen

Als uw Mac verbonden is met internet en voorzien is van een AirPort-kaart, kunt u de internetverbinding van uw Mac met de Xbox 360-console delen. Alles wat u daarvoor hoeft te doen is uw Mac verbinden met de console, delen via internet inschakelen, het DNS-serveradres van uw Mac ophalen en de netwerkinstellingen op de Xbox 360-console instellen.

Stap 1 – Sluit een netwerkkabel aan en schakel internet delen in

1. Steek een uiteinde van een netwerkkabel in de achterkant van de Xbox 360-console.
  2. Steek het andere uiteinde van de kabel in een Ethernetpoort op de Mac.
  3. Kies Apple > System Preferences op de Mac en klik op Sharing.
  4. Selecteer Internet Sharing.
  5. Selecteer in de lijst Share your connection from de optie AirPort.
  6. Selecteer in de lijst To computers using de optie Ethernet Adaptor (en2).
picture

Stap 2 – Haal het DNS-serveradres van uw Mac op

De volgende stap is het DNS-serveradres van uw Mac ophalen. Dat doet u als volgt:

1. Kies Apple > System Preferences > Network op de Mac.
  2. Selecteer WiFi.
  3. Klik op DNS en noteer de cijfers die onder "DNS servers" staan.
picture
  1. Klik op OK.
  2. Selecteer Ethernet.
  3. Klik op TCP/IP en stel Configure IPv4 in op Off.
  4. Klik op Apply.
picture

Stap 3 – Stel de netwerkinstellingen op de Xbox 360-console in

Wijzig de netwerkinstellingen via de Xbox 360-console.

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Network Settings.
  3. Selecteer Wired Network als u daarom wordt gevraagd.
  4. Selecteer Configure Network.
  5. Selecteer op het tabblad Basic Settings de optie IP Settings.
  6. Selecteer Manual en vervolgens IP Address.
  7. Voer 192.168.2.2 in en selecteer Done.
  8. Selecteer Subnet Mask, voer 255.255.255.0 in en selecteer Done.
  9. Selecteer Gateway, voer 192.168.2.1 in en selecteer Done.
  10. Selecteer op het tabblad Basic Settings de optie DNS Settings.
  11. Selecteer Manual.
  12. Selecteer Primary DNS Server.
  13. Voer de cijfers in die u had genoteerd in Stap 2: Haal het DNS-serveradres op en selecteer Done.
  14. Selecteer nogmaals Done.
  15. Druk op B op de controller en selecteer Test Xbox Live Connection.

De console deelt nu de internetverbinding die de Mac gebruikt om verbinding te krijgen met Xbox Live.

Als u meer hulp nodig hebt, kunt u een bericht plaatsen in de Xbox-forums. Onze forums bevatten informatieve onderwerpen en contactmogelijkheden met ervaren gamers die u graag helpen.