Problemen met de Xbox Live-verbinding oplossen

Als u problemen hebt om uw Xbox 360-console te verbinden met Xbox Live of uw verbinding traag of van slechte kwaliteit is, zijn er verschillende oplossingen beschikbaar om u te helpen. We kunnen u helpen uw console voor het eerst te verbinden met Xbox Live of u helpen om uw netwerkhardware te kiezen en in te stellen of problemen met de hardware op te lossen. We kunnen u ook helpen problemen die een slechte kwaliteit van streaming, een slechte verbindingssnelheid, problemen met multiplayer games en verbroken verbindingen op te lossen. En we kunnen u helpen om problemen op te lossen die verhinderen dat u verbinding kunt maken met Xbox Live.

Op deze pagina

Maakt u voor het eerst verbinding met Xbox Live?

picture

Als u de Xbox 360-console instelt om verbinding te maken met Xbox Live, kan de oplossing voor de eerste keer verbinding maken met Xbox Live u begeleiden bij het instellen en testen van een bedrade of draadloze verbinding, aanmelden bij Xbox Live en configureren van uw Xbox Live-account.

Kunt u geen verbinding maken met Xbox Live?

picture

Als u helemaal geen verbinding kunt maken met Xbox Live, moet u eerst uitvissen of het probleem wordt veroorzaakt door de console, uw netwerkverbinding, uw netwerkinstellingen, uw internetserviceprovider of de Xbox Live-service. Telkens wanneer u een probleem hebt om verbinding te maken met Xbox Live, is het een goed idee om eerst de Status van de Xbox Live-service te controleren dat er geen problemen zijn met Xbox Live.

Als u voorheen wel verbinding kon maken met Xbox Live met uw huidige console en netwerkinstellingen, maar nu geen verbinding meer kunt maken, probeert u de Oplossing voor verbinding maken met Xbox Live.

picture

Als uw Xbox 360-console uw draadloos thuisnetwerk niet herkent of niet detecteert, gebruikt u de oplossing voor draadloze netwerkverbinding om de oorzaak van het probleem te bepalen.

Voor elk ander soort verbindingsprobleem kan de oplossing voor Xbox Live-verbindingsfouten u helpen met alle soorten verbindingsfouten en u door de diagnose en oplossing van problemen met uw console, netwerkhardware of netwerkinstellingen leiden. Voordat u de Oplossing voor verbinding maken met Xbox Live gebruikt, moet u uw Xbox Live-verbinding testen. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Selecteer Settings, System Settings en vervolgens Network Settings.
  3. Selecteer de naam van uw draadloze netwerk of selecteer Wired Network voor een bedrade verbinding.
  4. Selecteer Test Xbox Live Connection.
picture

Als u geen verbinding kunt maken met Xbox Live, zal de verbindingstest u vertellen waar de fout is opgetreden in het verbindingsproces en welk soort fout is opgetreden. Noteer deze informatie en ga naar de oplossing voor Xbox Live-verbindingsfouten om het probleem op te lossen.

Hebt u een slechte verbindingskwaliteit?

Als u verbinding kunt maken met Xbox Live maar een trage verbinding, slechte prestaties, lage kwaliteit van streaming of problemen met online games hebt of de verbinding regelmatig wordt verbroken, probeert u een van de volgende oplossingen.

Als u een slechte kwaliteit van streaming hebt wanneer u een video-app op Xbox Live gebruikt, dan kan de oplossing voor kwaliteit van streaming op Xbox u helpen om dat probleem op te lossen.

Als uw verbindingssnelheid een invloed heeft op online games of vertraging of andere problemen met prestaties veroorzaakt, probeert u de oplossing voor trage prestaties van Xbox Live.

Als u verbinding kunt maken met Xbox Live maar niet kunt deelnemen aan een multiplayer game of deze niet kunt hosten of als u andere gamers niet kunt horen tijdens een online multiplayer game, dan is dat wellicht te wijten aan een NAT-fout. Probeer de oplossing voor NAT-fouten met Xbox Live om dat probleem op te lossen.

Als u verbinding kunt maken met Xbox Live maar uw verbinding regelmatig wordt verbroken zonder duidelijke reden, kan de oplossing voor verbroken verbinding met Xbox Live u helpen het probleem met de verbroken verbinding met Xbox Live aan te pakken.

picture

Hebt u hulp nodig met uw netwerkhardware?

Er zijn zo veel verschillende fabrikanten en modellen van netwerkhardware (modems, routers, gateways, adapters enz.) op de markt dat er slechts zelden een enkele universele oplossing voor problemen met netwerkinstellingen en -configuratie bestaat. In onze forums met informatie over netwerkhardware hebben we informatie verzameld over tal van fabrikanten en modellen van netwerkhardware. Op deze forums kunt een oplossing vinden voor een specifiek probleem met uw instellingen.

Deze forums kunnen u ook helpen als u nieuwe netwerkhardware wilt kopen of uw netwerk voor het eerst wilt instellen. U kunt uw ervaringen ook delen met andere Xbox-eigenaars en snel oplossingen voor algemene problemen vinden.

Deze forums zijn in het Engels, maar u kunt gebruikmaken van Bing Translator om deze in een andere taal te bekijken.