Veelgestelde vragen over DoS- en DDoS-aanvallen op Xbox 360

Overzicht

Als u games speelt op Xbox Live, kunt u een Denial of Service-aanval (of DoS) of een gedistribueerde Denial of Service-aanval (of DDoS) ervaren. Deze aanvallen kunnen ervoor zorgen dat uw Xbox 360-console of uw computer tijdelijk geen verbinding kan maken met het internet of met Xbox Live.

Als u een Xbox Live-account hebt, kan uw Xbox 360-console een DoS- of DDoS-aanval van een andere Xbox Live-account ervaren. Deze aanvallen worden soms gebruikt als vergelding tussen Xbox Live-gamers.

Als u denkt dat u het slachtoffer bent geworden van een DoS- of DDoS-aanval, raden we aan dat u uw internetrouter reset en contact opneemt met uw internetserviceprovider (ISP). Als u weet wie de DoS- of DDoS-aanval heeft uitgevoerd, wilt u misschien ook een gamerbeoordeling indienen bij Xbox Live en de aanvaller in de toekomst vermijden.

Op deze pagina

Wat is een DoS- of DDoS-aanval?

Bij een DoS-aanval overspoelt de aanvaller het IP-adres van het doelapparaat (meestal een Xbox 360-console of een computer) met externe, nutteloze communicatieverzoeken, zodat het niet in staat is verbinding te maken met het internet en Xbox Live. De aanval is niet gericht op Xbox Live, maar wel op het IP-adres van het doelapparaat.

Bij een DDoS-aanval gebruikt de aanvaller kwaadaardige code geïnstalleerd op meerdere computers om het doelapparaat te identificeren en aan te vallen. Aanvallers die een DDoS-aanval uitvoeren, doen dat om meer effect te hebben op het doelapparaat dan een DoS-aanval uitgevoerd vanaf een enkel apparaat.

Hoe weet ik of ik het slachtoffer ben geworden van een aanval?

Als er een DoS- of DDoS-aanval is uitgevoerd op uw Xbox 360-console, dan zal u waarschijnlijk geen verbinding kunnen maken met Xbox Live vanaf uw console. Alle internetverbindingen in uw gezin zullen verbroken zijn.

Wat moet ik doen als ik vermoed dat ik ben aangevallen?

Als u vermoedt dat er een dergelijke aanval is uitgevoerd op uw Xbox 360-console of computer, dan moet u het volgende doen:

• Reset uw internetrouter:
    • Koppel de voedingskabel aan de achterkant van de router los. (Als u een router en een modem hebt, verwijdert u de voedingskabel van beide apparaten)
    • Wacht minstens 5 minuten en sluit de modem dan eerst aan. Wacht tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
    • Sluit de router aan en wacht tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
  • Neem contact op met uw ISP.
  • Als u zeker bent van de identiteit van de DoS- of DDoS-aanvaller:
    • Neem contact op met de ISP van de aanvaller.
    • Dien een klacht in bij Xbox. (Zie Misbruik op Xbox Live melden voor meer informatie) Selecteer de categorie "manipulatie" wanneer u het klachtenformulier invult.
  • Vermijd deze persoon voortaan op Xbox Live.

Wat kan ik doen om de aanval te stoppen?

Als u op dit moment een DoS- of DDoS-aanval ervaart, probeer dan uw internetrouter en DSL of kabelmodem te resetten. (Zie hierboven "Wat moet ik doen als ik vermoed dat ik ben aangevallen?") Hiermee kan de aanval worden stopgezet. Voor een goede reset moet de voeding 5 tot 10 minuten worden verwijderd. Dit verhoogt de kans dat u een nieuw IP-adres krijgt, waar de hacker geen toegang toe heeft.

Als u de bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd en de DoS- of DDoS-aanval nog steeds ervaart, neemt u contact op met uw ISP om de aanval te melden.

Hoe kan ik ontdekken wie me heeft aangevallen?

Neem contact op met uw ISP om de identiteit te bepalen van de persoon die de DoS- of DDoS-aanval op uw Xbox 360-console of op uw computer heeft opgestart.

Opmerking DoS- en DDoS-aanvallen worden soms gebruikt als vergelding na online multiplayergames. DoS- en DDoS-aanvallers bedreigen soms ook de spelers wiens apparaten ze later aanvallen met commentaren zoals "I'm going to IP boot you", "I'm going to flood your IP" of "I'm going to boot you off the Internet".

Als u denkt dat u de identiteit van de aanvaller kent, is het een goed idee om een gamerbeoordeling in te dienen, de bedreigende persoon voortaan te vermijden en alleen online games te spelen met vrienden en personen die u vertrouwt.

Kan een medewerker van de klantenservice bepalen of er een aanval op mij is uitgevoerd?

Als er een DoS- of DDoS-aanval wordt uitgevoerd op uw Xbox 360-console of uw computer, kunnen medewerkers van Xbox Support de identiteit van de aanvaller niet bepalen.

Neem contact op met uw ISP om de identiteit van de DoS- of DDoS-aanvaller te bepalen.

Wat kan Xbox Live doen om deze aanvallen te voorkomen?

DoS- en DDoS-aanvallen gebeuren niet in de Xbox Live-service, maar wel via het IP-adres van het aangevallen apparaat.

Neem contact op met uw ISP voor meer informatie over DoS- en DDoS-aanvallen.