Het wachtwoord van uw draadloze netwerk zoeken

Overzicht

U kunt een Xbox-console verbinden met Xbox Live via uw draadloze netwerk. Om verbinding te maken moet u het wachtwoord van het draadloze netwerk weten. Hoe u dat vindt, leest u op deze pagina.

Onderwerpen

Uw wachtwoord zoeken op uw hardware

Als uw internetserviceprovider u een draadloze router of gateway heeft geleverd, staat het netwerkwachtwoord wellicht op een etiket op de router of gateway. Zoek naar de volgende benamingen:

• Beveiligingssleutel (Security Key)
  • Draadloze sleutel (Wireless Key)
  • WPA-sleutel (WPA Key)
  • WPA 2-sleutel
  • WEP-sleutel (WEP Key)

Uw wachtwoord zoeken via Windows 7

Als uw computer is aangesloten op uw draadloze netwerk en werkt met Windows 7, volgt u deze stappen om het wachtwoord te vinden:

1. Klik op de indicator van de draadloze signaalsterkte in het systeemvak op de taakbalk (rechtsonderaan).
picture
  1. Klik met de rechtermuisknop op de naam van het draadloze netwerk en selecteer Eigenschappen.
picture
  1. Selecteer Tekens tonen om het wachtwoord van het draadloze netwerk weer te geven.
picture

Uw wachtwoord zoeken via Windows 8

Als uw computer is aangesloten op uw draadloze netwerk en werkt met Windows 8, volgt u deze stappen om het wachtwoord te vinden:

1. Selecteer de indicator van de draadloze signaalsterkte in het systeemvak van de taakbalk (rechtsonderaan).
picture
  1. Selecteer het draadloze netwerk en selecteer Verbindingseigenschappen weergeven.
picture
  1. Selecteer Tekens tonen om het wachtwoord van het draadloze netwerk weer te geven.
picture

Uw wachtwoord zoeken op een Mac

Opmerking Voor deze optie moet de Mac in het verleden reeds (of momenteel) verbonden zijn met het draadloze netwerk. U moet ook het beheerderswachtwoord voor de Mac-beheerdersaccount weten.

1. Klik op Voltooi op de menubalk boven aan het scherm.
  2. Selecteer het menu Programma's en selecteer Hulpprogramma's.
  3. Selecteer Sleutelhangertoegang.
  4. Wanneer er verschillende items in de Sleutelhangerlijst staan, sorteert u de lijst op "Naam" en zoekt u de naam van de draadloze router waarmee u de Xbox-console probeert te verbinden. Of u kunt het zoekvak gebruiken om de resultaten te verfijnen.
  5. Dubbelklik op het draadloze netwerk waarvoor u het draadloze wachtwoord probeert te vinden en vink Toon wachtwoord aan om het wachtwoord te onthullen.
picture

Uw wachtwoord zoeken op de webpagina van de routerconfiguratie

1. Open een webbrowser op uw computer.
  2. Typ het standaard IP-adres van uw router of gateway in de adresbalk (zie de onderstaande tabel) en druk op Enter.
picture

Hier volgen de standaard IP-adressen die worden gebruikt door de populairste router- en gatewayfabrikanten:

Fabrikant

Standaard IP-adres

Belkin

192.168.2.1

Cisco/Linksys

192.168.1.1

D-Link

192.168.0.1

NETGEAR

192.168.0.1
    192.168.1.1

1. Als uw fabrikant niet in de bovenstaande lijst staat, kijkt u in uw router- of gatewaydocumentatie of gaat u naar de website van de fabrikant voor hulp. Of ga naar de forums met informatie over netwerkhardware voor meer specifieke instructies voor routers.

Opmerking De forums zijn in het Engels, maar u kunt gebruikmaken van Bing Translator om deze in een andere taal te bekijken.

2. Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router of gateway en klik op OK.

Opmerking Als u zich niet kunt aanmelden, zoekt u in de documentatie van uw router of gateway naar een standaard gebruikersnaam en wachtwoord.

3. Wanneer u bent aangemeld, krijgt u de configuratiepagina van uw router of gateway te zien. Zoek het gedeelte met draadloze instellingen, zoek naar het WEP-, WPA- of WPA2-wachtwoord en schrijf dit op.

Opmerking Als u problemen hebt met de configuratie van uw router of gateway, neemt u contact op met de hardwarefabrikant of gaat u naar diens website.