Uw Xbox 360-console verbinden met Xbox Live via een Windows-computer in plaats van een router

Overzicht

Als u de Xbox 360-console met Xbox Live wilt verbinden maar geen router hebt, kunt u de console op uw Windows-computer aansluiten en de internetverbinding van de Windows-computer delen.

Opmerking Internetverbinding delen in Windows werkt wellicht niet in Windows 8.1 wanneer het computernetwerk is aangesloten via het PPP-protocol (Point-to-Point Protocol). Als u een PPP-verbinding gebruikt, moet een een bedrade of draadloze router gebruiken. Zie de oplossing voor de eerste keer verbinding maken met Xbox Live voor hulp.

U kunt op twee manieren verbinding maken met Xbox Live zonder een router.

Verbinding maken met Xbox Live zonder router

Internetverbinding delen in Windows

U kunt de Windows-functie Internet Connection Sharing gebruiken om uw computer en uw Xbox 360-console dezelfde internetverbinding te laten gebruiken. Als u dit doet, kunnen de console en de computer tegelijkertijd verbinding met internet maken.

Om Internet Connection Sharing te kunnen gebruiken, moet u het volgende hebben:

• Een computer met twee netwerkadapters

Opmerking de meeste laptops zijn voorzien van twee netwerkadapters, een voor een kabelverbinding en een voor een draadloze.

• Een USB-modem met minstens één Ethernetverbinding
  • Windows XP, Windows Vista of Window 7 en Windows 8 (De Windows 7 Starter-versie ondersteunt deze functie niet.)
  • Snel internet
  • Een standaard Ethernet-kabel

Internetverbinding delen in Windows instellen

In de volgende stappen worden schermafbeeldingen uit Windows 7 en Windows 8 weergegeven. De stappen zijn echter voor eerdere versies van Windows hetzelfde, tenzij anders aangegeven.

1. Klik op de knop Start.
  2. Typ in het vak Programma´s en bestanden zoeken de tekst ncpa.cpl en druk op ENTER.
    Voor Windows XP: klik op de knop Start en vervolgens op Uitvoeren. Typ ncpa.cpl in het vak Openen en klik op OK.
Windows 7 Windows 8
Vak 'Programma's en bestanden zoeken' in Windows 7 Zoekvak in Windows 8
  1. Klik met de rechtermuisknop op de netwerkverbinding die u wilt delen en klik op Eigenschappen. De juiste netwerkverbinding is de verbinding tussen de computer en uw modem, niet de verbinding tussen uw computer en de Xbox 360-console.
Het venster Netwerkverbindingen van Windows, met een Draadloze netwerkverbinding geselecteerd en het contextmenu weergegeven
  1. Klik op de tab Delen. Als u met Windows XP werkt, selecteert u de tab Geavanceerd.
Het tabblad Delen in de Eigenschappen van de Draadloze netwerkverbinding
  1. Selecteer Andere netwerkgebruikers mogen verbinding maken via de internetverbinding van deze computer en klik op OK.

2. Wacht totdat de status van de netwerkverbinding is gewijzigd in Gedeeld.
Het venster Netwerkverbindingen, met een Draadloze netwerkverbinding geselecteerd en als status 'Gedeeld'
  1. Start de webbrowser en probeer verbinding te maken met internet. Als u geen verbinding met internet kunt maken, moet u controleren of u de primaire internetverbinding uit stap 3 deelt.
  2. Steek de Ethernetkabel in de netwerkpoort op uw computer. Steek het andere uiteinde van de netwerkkabel in de achterkant van de Xbox 360-console.
  3. Controleer of alle netwerkinstellingen op de Xbox 360-console zijn ingesteld op Automatic.
    Dat doet u als volgt:
    Opmerking Als u verbinding maakt met een draadloos netwerk of als er PPPoE-instellingen zijn ingevoerd, noteert u de instellingen omdat u deze later misschien nog eens moet invoeren.

1. Druk op uw controller op de Guide-knop , ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
    2. Selecteer Netwerkinstellingen.
    3. Selecteer Wired Network als u daarom wordt gevraagd.
    4. Selecteer het tabblad Additional Settings.
    5. Selecteer Restore to Factory defaults.

4. Test uw Xbox Live-verbinding. Voer hiervoor de volgende stappen uit:
    1. Druk op uw controller op de Guide-knop , ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
    2. Selecteer Netwerkinstellingen.
    3. Selecteer Wired Network als u daarom wordt gevraagd.
    4. Selecteer Test Xbox Live Connection.

Problemen met het delen van de internetverbinding oplossen

Oplossing 1: controleer of het delen van de internetverbinding goed is ingesteld in Windows

Als de tab Delen niet wordt weergegeven of als u in Windows XP de optie Andere netwerkgebruikers mogen verbinding maken via de internetverbinding van deze computer niet ziet, kan er het volgende aan de hand zijn:

• Uw computer is niet voorzien van twee netwerkadapters. U kunt dit probleem oplossen door een tweede netwerkadapter in uw computer te plaatsen of door te controleren of de bestaande netwerkadapters goed werken.
  • Mogelijk deelt u de verkeerde netwerkverbinding. U kunt dit probleem oplossen door stap 3 hierboven te herhalen en een andere netwerkverbinding te selecteren.

Oplossing 2: stel de IP-instellingen van uw console handmatig in

Probeer de onderstaande stappen als u een van de volgende foutberichten ziet:

Kan geen IP-adres krijgen van uw router of modem

Uw DNS-server kan geen Xbox Live-servernamen omzetten

1. Druk op uw controller op de Guide-knop , ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  2. Selecteer Netwerkinstellingen.
  3. Selecteer Wired Network als u daarom wordt gevraagd.
  4. Selecteer Configure Network.
  5. Selecteer op het tabblad Basic Settings de optie IP Settings.
  6. Selecteer Manual en vervolgens IP Address.
  7. Voer 192.168.0.2 in en selecteer Done.
  8. Selecteer Subnet Mask, voer 255.255.255.0 in en selecteer Done.
  9. Selecteer Gateway, voer 192.168.0.1 in en selecteer Done.
  10. Selecteer op het tabblad Basic Settings de optie DNS Settings.
  11. Selecteer Manual.
  12. Selecteer Primary DNS Server.
  13. Voer 192.168.0.1 in en selecteer Klaar.
  14. Selecteer nogmaals Klaar.
  15. Druk op uw controller op de B-knop  en selecteer daarna Xbox Live-verbinding testen.

Een netwerkbrugverbinding maken

Als u een laptop met draadloze en bedrade netwerkadapters hebt, kunt u de laptop gebruiken om uw Xbox 360-console te verbinden met Xbox Live. Dit type verbinding is een netwerkbrugverbinding. .

Deze verbinding is snel en gemakkelijk, maar u kunt geen toegang tot internet krijgen wanneer de laptop op de Xbox 360-console is aangesloten.

Om een netwerkbrugverbinding te kunnen gebruiken, moet u het volgende hebben:

• Een computer met twee netwerkadapters
    • Windows XP, Windows Vista, Windows 7 of Windows 8
      Opmerking De Windows 7 Starter-versie ondersteunt deze functie niet.
    • Snel internet
    • Een standaard Ethernet-kabel

Een netwerkbrugverbinding instellen

Opmerking In de volgende stappen worden afbeeldingen uit Windows 7 en Windows 8 weergegeven. De stappen zijn echter voor eerdere versies van Microsoft Windows hetzelfde, tenzij anders aangegeven.

1. Klik op de knop Start.
    2. Typ in het vak Programma's en bestanden zoeken de tekst ncpa.cpl en druk op ENTER.
      Windows XP: Klik op de knop Start en vervolgens op Uitvoeren. Typ ncpa.cpl in het vak Openen en klik op OK.
    Windows 7 Windows 8
    Vak 'Programma's en bestanden zoeken' in Windows 7 Zoekvak in Windows 8
    1. Selecteer de twee netwerkverbindingen waarvoor u een brug wilt maken. Klik eerst op de netwerkverbinding, houd CTRL ingedrukt en klik vervolgens op de tweede netwerkverbinding.
    Het venster Netwerkverbindingen, met een Draadloze netwerkverbinding geselecteerd
    1. Klik met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde netwerkverbindingen en klik op Verbindingsbrug maken.
    Het venster Netwerkverbindingen, met de Lokale netwerkverbinding geselecteerd en het contextmenu weergegeven. 'Verbindingsbrug maken' is geselecteerd in het contextmenu.
    1. Wacht totdat het pictogram van de nieuwe verbinding wordt weergegeven.
      Opmerking Het nieuwe pictogram krijgt het label Netwerkbrug. Wanneer het pictogram verschijnt, is de nieuwe verbinding klaar voor gebruik.
    Het venster Netwerkverbindingen, met Netwerkbrug geselecteerd
    1. Steek de Ethernetkabel in de netwerkpoort op uw laptop. Steek het andere uiteinde van de netwerkkabel in de achterkant van de Xbox 360-console.

2. Controleer of alle netwerkinstellingen op de Xbox 360-console zijn ingesteld op Automatic.
      Dat doet u als volgt:

3. Opmerking Als u verbinding maakt met een draadloos netwerk of als er PPPoE-instellingen zijn ingevoerd, noteert u de instellingen omdat u deze later misschien nog eens moet invoeren.

1. Druk op uw controller op de Guide-knop , ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
      2. Selecteer Netwerkinstellingen.
      3. Selecteer Wired Network als u daarom wordt gevraagd.
      4. Selecteer het tabblad Additional Settings.
      5. Selecteer Restore to Factory defaults.

Hiermee worden de netwerkinstellingen op de standaardinstelling teruggezet. Het heeft geen invloed op de andere console-instellingen.
    4. Test uw Xbox Live-verbinding. Dat doet u als volgt:

1. Druk op uw controller op de Guide-knop , ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
      2. Selecteer Netwerkinstellingen.
      3. Selecteer Wired Network als u daarom wordt gevraagd.
      4. Selecteer Test Xbox Live Connection.