Uw Xbox 360-console of Kinect-sensor laten repareren

Uw Xbox 360-console of Kinect-sensor laten repareren is kinderspel. Volg de procedure in dit artikel om uw Xbox-product te laten repareren, zodat u weer kunt gamen.

Xbox 360 reparatie

Uw Xbox-product registreren

Om een reparatie van een Xbox 360-product aan te vragen, moet u het product eerst registreren, zoals hieronder beschreven staat.

Opmerking U hebt een gratis Microsoft-account nodig, waarmee u zich kunt aanmelden bij diverse services van Microsoft, zoals Xbox Live, om uw Xbox 360-console en Kinect-sensor te registreren. Als u nog geen Microsoft-account hebt, maakt u een Microsoft-account aan.

1. Meld u met uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) aan bij het Xbox Onlineservicecentrum.
  2. Klik op Een apparaat toevoegen onder Apparaten.
  3. Onder Een apparaat registreren zijn de velden naam, telefoonnummer en staat vooraf ingevuld op basis van uw profielinformatie. Controleer of deze gegevens correct zijn.
    Opmerking Als uw profielinformatie verkeerd is en u deze wilt bijwerken, klik dan rechtsboven op uw naam en klik op Profiel.
  4. Voer het serienummer van uw product in het veld Serienummer in en klik op Registreren.

Het geregistreerde product verschijnt nu in Apparaatbeheer. (Klik op Apparaten beheren onder Start bovenaan op de pagina om dit te zien)

De garantiestatus controleren

Uw geregistreerde apparaten worden weergegeven onder Apparaatbeheer in het Xbox Onlineservicecentrum, samen met de vervaldatum voor elk apparaat.

De reparatiekosten variëren op basis van de garantie van uw product en hoe u het order indient.

Zelfbediening of met assistentie Zelfbediening via online geplaatst order Assistentie via telefoon
Garantiestatus Originele Xbox 360-console Xbox 360 S- of E-console Kinect-sensor Xbox 360 S- of E-console Kinect-sensor
Onder garantie Gratis Gratis Gratis Gratis Gratis
Buiten garantie €134.45 €66.67 €66.67 €91.67 €91.67

Opmerking Prijzen zijn exclusief btw. Creditcards van American Express, Discover, MasterCard en Visa worden geaccepteerd.

De garantieperiode voor de Xbox 360-console en de Kinect-sensor is respectievelijk 2 jaar en 1 jaar vanaf de aankoopdatum van het product. (De garantie van 3 jaar geldt alleen voor de originele Xbox 360-console met een probleem met drie knipperende rode lampjes of fout E74) Als u denkt dat de vervaldatum van de garantie die wordt weergegeven in het Xbox Onlineservicecentrum verkeerd is of als u vragen hebt over de garantie, ga dan naar Veelgestelde vragen over garantie en reparatie.

Een serviceorder aanvragen

1. Meld u met uw Microsoft-account aan bij het Xbox online servicecentrum en klik op Probleem met een apparaat. Als u al op de pagina Apparaatbeheer bent, klikt u op Service aanvragen.
  2. Volg de instructies op het scherm om uw aanvraag van een serviceorder te voltooien.

Wanneer de serviceaanvraag is ontvangen, krijgt u een serviceaanvraagnummer en wordt er een e-mail ter bevestiging van het order naar u toe gestuurd.

Als u na 24 uur nog geen e-mail ter bevestiging hebt ontvangen, kijkt u in de map Ongewenst of de spamfilter van uw e-mailprogramma. Als u de e-mail ook niet vindt in de map Ongewenst of bij de spamberichten, neemt u contact op met Xbox Support.

Stuur ons het product

1. Verwijder alle accessoires en verpak alleen de console of Kinect-sensor.
    Opmerking Als u een console stuurt, zorg dan dat er geen schijf in zit. Zie Een schijf handmatig uitwerpen uit uw Xbox-console als er een schijf vastzit in uw console.
  2. Nadat u het verzendetiket hebt bevestigd dat u hebt afgedrukt of ontvangen van Xbox Support toen u uw serviceaanvraag hebt aangemaakt, stuurt u de doos naar ons servicecentrum.

Zie Hulp met uw bestaande Xbox 360-serviceorder voor informatie over hoe u uw verzending kunt traceren of de voortgang van uw order kunt controleren.

Wij repareren uw product

Nadat we uw console hebben ontvangen in ons servicecentrum, is de gemiddelde reparatietijd 10 tot 14 dagen, inclusief verzending. Stel na ontvangst uw product weer in en u kunt weer gamen!

Zie Veelgestelde vragen over garantie en reparatie van Xbox 360 of Hulp met uw bestaand Xbox 360-serviceorder voor meer informatie.