Een kinderaccount verhogen naar een account voor volwassenen

Overzicht

Wanneer een kind meerderjarig wordt, wat in de meeste landen op de leeftijd van achttien jaar is, krijgt het kind alle rechten en voordelen van een volwassene. Er is dus geen volwassene meer nodig om wijzigingen aan de Xbox-account uit te voeren. De accounthouder kan de gebruiksvoorwaarden van Xbox Live dan zelf accepteren en kan zijn/haar eigen privacy- en beveiligingsinstellingen beheren.

Een account verhogen van kinderaccount naar account voor volwassenen op Xbox 360

De leeftijd wordt bepaald op basis van de geboortedatum in de Xbox Live-account. Wanneer iemand 18 jaar wordt, kan hij of zij deze stappen volgen om zijn of haar account te verhogen.

1. Meld u op de Xbox 360-console aan bij Xbox Live met de account die u wilt wijzigen.
  2. Ga naar Settings en selecteer Account.
  3. Selecteer Promote Child Account in het paneel Your Information.
    Opmerking "Promote Child Account" is alleen beschikbaar als uit de geboortedatum voor de account blijkt dat u meerderjarig bent geworden in uw land of regio.
  4. Selecteer Yes als u gevraagd wordt om u af te melden bij een huidige gamesessie.
  5. Selecteer Continue op het scherm "Promote your current Xbox Live child account to an adult account".

Stappen 6 tot en met 9 zijn alleen van toepassing op accounts die momenteel worden gefactureerd via creditcard of bankpas. Als uw account een betalend abonnement heeft, gaat u naar stap 10.

1. Op het scherm "To promote your account, replace the credit card that is associated with the account with a new card or payment method" selecteert u Continue.
    Opmerking U kunt dezelfde creditcard opnieuw gebruiken. U moet echter uw creditcardgegevens opnieuw invoeren.
  2. Voer de naam, het soort creditcard, het nummer van de creditcard, de vervaldatum en de verificatiecode van de vervangende creditcard in en selecteer Next.
  3. Voer het factuuradres, de stad, staat en postcode van uw creditcard in en selecteer Next.
  4. Controleer uw contactgegevens en selecteer Done.
  5. Accepteer de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring van Xbox Live.
  6. Selecteer Done op het scherm "Your Xbox Live account is now an adult account".
    Opmerking Als uw Xbox Live-account niet wordt gewijzigd naar een account voor volwassenen, probeer u dan af te melden en en daarna weer aan te melden.

Een account verhogen van kinderaccount naar account voor volwassenen op Xbox One

Wanneer iemand meerderjarig wordt op basis van de geboortedatum in de Xbox Live-account, zal Xbox One de account automatisch verhogen van een kinderaccount naar een account voor volwassenen wanneer u zich de volgende keer aanmeldt. Als u zich automatisch aanmeldt met Kinect of uw account aangemeld laat, moet u zich afmelden en opnieuw handmatig aanmelden om de wijziging door te voeren.

1. Ga naar het deel sign in in de linkerbovenhoek van uw Home-scherm.
  2. Selecteer uw profiel.
  3. Kies Sign out.
  4. Selecteer uw profiel opnieuw.
  5. Klik op Choose this person.
  6. Voer het e-mailadres in dat u gebruikt om u aan te melden bij uw Microsoft-account.
  7. Volg de instructies om de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring van Xbox Live te accepteren.
  8. Werk desgevraagd uw geregistreerde betalingsoptie bij.

Een account verhogen van kinderaccount naar account voor volwassenen in een gezin met zowel een Xbox One als een Xbox 360

Als er in uw gezin zowel een Xbox One als een Xbox 360 is, kunt u elk van beide consoles gebruiken om uw account te verhogen van een kinderaccount naar een account voor volwassenen. De wijziging wordt doorgevoerd op beide consoles. U moet zich gewoon afmelden bij de tweede console en opnieuw aanmelden, zodat de wijziging wordt doorgevoerd op die console.