Ouderlijk toezicht instellen voor Xbox 360 en Xbox Live

Overzicht

De Xbox 360-console biedt u de mogelijkheid om de toegang van uw gezinsleden tot games, films en televisieprogramma's aan te passen en te beheren. De instellingen voor ouderlijk toezicht van de Xbox 360 kunnen worden gebruikt om de console zelf en de toegang tot Xbox Live te beheren. Via het ouderlijk toezicht kunt u onder andere bepalen:

• Welke games kunnen worden gespeeld.
  • Naar welke films en televisieprogramma´s mag worden gekeken.
  • Hoe lang elk gezinslid de console per dag of per week mag gebruiken.
  • Of iemand wel of niet toegang heeft tot Xbox Live.

U kunt ook de instellingen voor online veiligheid en privacy voor uw account of een beheerde afhankelijke account wijzigen.

• De toegang tot Internet Explorer voor Xbox beperken of toestaan.
  • Bepalen wie uw profiel kan zien.
  • Voor ouders: bepalen of goedkeuring vereist is om vriendverzoeken te accepteren of te versturen.

Opmerking Ouderlijk toezicht op de Xbox 360-console verschilt van ouderlijk toezicht op de Xbox One-console. Als u beide consoles in huis hebt en er op elke console kinderaccounts staan, zie Privacy en veiligheid op Xbox One en Xbox 360 voor informatie om uw respectieve kinderaccounts te beheren.

Hoe schakel ik het ouderlijk toezicht in op mijn Xbox 360-console?

Bekijk de volgende video voor informatie over ouderlijk toezicht.

Bekijk de video "Hoe schakel ik het ouderlijk toezicht in?"

Het ouderlijk toezicht is onderverdeeld in twee groepen: toezicht op de console en op de instellingen voor veiligheid en privacy online. Toezicht op de console kan worden ingesteld in het gebied Family Settings of Family Center op de console (afhankelijk van het type Xbox Live-lidmaatschap).

Toezicht op de console inschakelen
  1. Ga op de console naar Settings en selecteer Family.
picture
Tip Ziet u Settings niet? Misschien gebruikt u een oudere versie van de consolesoftware. Zie Uw Xbox 360-consolesoftware bijwerken voor informatie over het bijwerken van de consolesoftware.
  1. Selecteer On om Console Safety in te schakelen.
  2. Voer met de controller een toegangscode van 4 knoppen in.
  3. Selecteer Save and Exit.

Wat kan ik instellen op de console?

U kunt het volgende beheren op de Xbox 360-console:

• Ratings and Content: hiermee kunt u de content van games en video's beperken op basis van de beoordeling van de inhoud. U kunt ook instellen of inhoud waarvoor geen beoordeling bestaat of die niet geschikt is voor kinderen, op deze console mag worden afgespeeld.
    Tip
    U kunt uitzonderingen voor afzonderlijke games instellen die buiten de algemene beoordelingsinstellingen vallen.
  • Family Timer: hiermee kunt u bepalen hoe lang de console per dag of per week mag worden gebruikt.
  • Xbox Live Access: hiermee kunt u bepalen of uw gezinsleden verbinding mogen maken met Xbox Live vanaf deze console.
  • Xbox Live Membership Creation: hiermee kunt u bepalen of er vanaf de console nieuwe Xbox Live-lidmaatschappen mogen worden aangegaan.

Hoe kan ik mijn toegangscode wijzigen op de console?

Uw toegangscode wijzigen
  1. Ga op de console naar Settings en selecteer Family.

Tip Ziet u Settings niet? Misschien gebruikt u een oudere versie van de consolesoftware. Zie Uw Xbox 360-consolesoftware bijwerken voor informatie over het bijwerken van de consolesoftware.

2. Voer uw toegangscode van 4 knoppen in.
  3. Selecteer Change Pass Code.
  4. Selecteer nogmaals Change Pass Code.
  5. Voer tweemaal een nieuwe toegangscode van 4 knoppen in.
  6. Selecteer Done.
  7. Selecteer Save and Exit.

Hoe stel ik de Family Timer in op de console?

Bekijk de volgende video voor informatie over de Family Timer.

Bekijk de video "De Family Timer instellen om de tijd gespendeerd voor het scherm te beperken."

Gebruik de Family Timer om te bepalen hoe lang uw gezin per dag of per week de console mag gebruiken. Gezinsleden kunnen zien hoeveel tijd er nog over is door op de Guide-knop op de Xbox-controller te drukken. Wanneer de toegestane tijd voorbij is, wordt de console afgesloten en kan pas weer worden gebruikt als de Family Timer de volgende dag of week automatisch wordt gereset.

De Family Timer instellen

1. Ga op de console naar Settings en selecteer Family.

Tip Ziet u Settings niet? Misschien gebruikt u een oudere versie van de consolesoftware. Zie Uw Xbox 360-consolesoftware bijwerken voor informatie over het bijwerken van de consolesoftware.

2. Selecteer On om Console Safety in te schakelen.
  3. Voer met de controller een toegangscode van 4 knoppen in.
  4. Selecteer Family Timer
  5. Selecteer of u een Daily of Weekly timer wilt instellen.
  6. Beweeg de linkerstick naar beneden naar de gewenste tijdsperiode om deze te verhogen of te verlagen en selecteer Continue.
  7. Selecteer Save and Exit.

Wanneer de Family Timer is ingeschakeld, wordt een uur, een half uur, een kwartier en vijf minuten voordat de tijd om is, een melding weergegeven. Gamers krijgen zo voldoende waarschuwingen zodat ze hun games kunnen opslaan. Wanneer een van deze meldingen verschijnt, kunt u extra tijd toevoegen of de timer helemaal uitschakelen door de toegangscode in te voeren.

Extra tijd toevoegen of de Family Timer onderbreken
  1. Wanneer een melding van de Family Timer op het scherm verschijnt, drukt u op de Guide-knop om de opties voor de Family Timer te bekijken.
  2. Voer met de controller uw toegangscode van 4 knoppen in.
  3. Kies om extra tijd toe te voegen, de timer te onderbreken of de console uit te schakelen.

Opmerking Zie Veiligheid en privacy online voor informatie over het beheren van de Xbox Live-ervaring. Zie GetGameSmart.com voor informatie over ESRB-beoordelingen en tips voor veilig gamen.

Hoe kan ik de instellingen voor privacy en veiligheid voor mezelf of mijn kind instellen op de console?

U kunt de instellingen voor online veiligheid en privacy voor elk profiel op uw console wijzigen.

Uw instellingen voor veiligheid en privacy wijzigen
  1. Meld u via de console aan bij uw Xbox Live-account.
  2. Ga naar Settings en selecteer Privacy.
  3. Selecteer Change Settings en selecteer Customize.
picture
  1. U kunt de instellingen in elke gewenste configuratie wijzigen.
  2. Als u wilt afsluiten, drukt u op de B-knop op de controller en kiest u vervolgens Save and Exit.
Instellingen voor de veiligheid en privacy van uw kind wijzigen
  1. Meld u aan bij Xbox Live met de account van de volwassene.
  2. Ga naar Settings en selecteer Family.
  3. Selecteer de kinderaccount die u wilt beheren.
  4. Ga naar Online Safety en selecteer Change Settings.
  5. U kunt de instellingen in elke gewenste configuratie wijzigen.
  6. Als u wilt afsluiten, drukt u op de B-knop op de controller en kiest u vervolgens Save and Exit.

Zie Xbox Live en Zune online veiligheid en privacy voor meer informatie over hoe u de instellingen voor online veiligheid en privacy kunt instellen en aanpassen.