Meerdere Xbox 360-consoles aan elkaar koppelen via systeem koppelen

Overzicht

Gamen op gekoppelde systemen is een vorm van multiplayer gamen, waarbij u twee Xbox 360-consoles aan elkaar koppelt via een kabel of maximaal 16 consoles via een netwerk. Met gekoppelde consoles kunnen meerdere gamers samen dezelfde game spelen. Dit soort multiplayer gamen verschilt van multiplayer gamen via gedeeld scherm, waarbij alle gamers verbonden zijn met dezelfde console.

In dit artikel wordt beschreven hoe u twee of meer Xbox 360-consoles aan elkaar kunt koppelen om één game te spelen vanaf meerdere consoles (gamen op gekoppelde systemen).

Opmerking U kunt zowel de originele Xbox 360-console als de Xbox 360 S-console aan elkaar koppelen om ermee te gamen.

Oplossingen

Wat hebt u nodig?

Voor u de systemen kunt koppelen, hebt u het volgende nodig:

• Een Xbox 360-game die gamen via gekoppelde systemen ondersteunt

Tip Zoek op de achterkant van de verpakking van de game naar het pictogram en informatie over gekoppelde systemen. Op de verpakking van de game of in de handleiding leest u hoeveel gamers deze game via gekoppelde systemen kunnen spelen.

• Een gameschijf van dezelfde game voor elke console, met dezelfde versie van de game, kaarten en missie-updates.
  • Een tv of beeldscherm voor elke console
  • Een kabel om systemen te koppelen of crossoverkabel voor elke console, een Ethernet-hub of -switch met voldoende open poorten om de consoles aan elkaar te koppelen, of een draadloze netwerkadapter voor elke console

Methode 1: Twee Xbox 360-consoles aan elkaar koppelen (verbinding via kabel)

1. Zet beide consoles uit.
  2. Sluit een kabel om systemen te koppelen of een Ethernet-crossoverkabel aan op de Ethernet-poort aan de achterkant van elke console, zodat beide consoles aan elkaar worden gekoppeld.
    • Op de Xbox 360 E-console bevindt de Ethernet-poort zich onder de Aux-poort.
picture
    • Op de Xbox 360 S-console bevindt de Ethernet-poort zich onder de Aux-poort.
picture
  • Op de originele Xbox 360-console bevindt de Ethernet-poort zich naast de AV-poort.
picture
  1. Sluit elke Xbox 360-console aan op een aparte tv of beeldscherm.
picture

Zet beide consoles aan en volg de instructies bij de game om te gamen via gekoppelde systemen.

Opmerking Om te gamen via gekoppelde systemen, moeten er op beide consoles dezelfde game, versie van de game, kaarten en missie-updates staan.

Methode 2: Meer dan twee Xbox 360-consoles aan elkaar koppelen (verbinding via kabel)

picture

Om meer dan twee consoles aan elkaar te koppelen, is er een netwerkapparaat, zoals een netwerkhub, switch of router nodig. Zo kunt u de consoles koppelen:

1. Zet de consoles uit.
  2. Sluit elke console aan op een aparte tv of beeldscherm.
  3. Sluit elke console via Ethernet-crossoverkabels aan op het netwerkapparaat (hub, switch of router).
  4. Zet het netwerkapparaat aan en zet daarna de consoles aan.
  5. Volgt de instructies bij de game om te gamen via gekoppelde systemen.

Methode 3: Twee tot vier consoles aan elkaar koppelen (draadloze verbinding)

U kunt twee tot vier Xbox 360-consoles aan elkaar koppelen om te gamen via gekoppelde systemen via Xbox 360 draadloze netwerkadapters of de ingebouwde draadloze netwerkmogelijkheden van een Xbox 360 S- of Xbox 360 E-console. De draadloze netwerkadapter in elke console communiceert met de andere adapters. Voor dit type koppeling is er geen internetverbinding nodig en de verbinding tussen de consoles is meestal tijdelijk.

Opmerking U kunt geen draadloze en bedrade verbindingen door elkaar heen gebruiken om games via gekoppelde systemen te spelen.

1. Zet de consoles uit.
  2. Sluit een draadloze netwerkadapter aan op elke originele Xbox 360-console en zorg ervoor dat de adapter is geïnstalleerd en ingesteld.
    Opmerking De Xbox 360 S- en Xbox 360 E-consoles hebben ingebouwde draadloze verbinding. Er is dus geen draadloze netwerkadapter nodig.
picture

Zie Een draadloze adapter aansluiten voor informatie over hoe u een draadloze netwerkadapter moet installeren.

1. Zet alle consoles uit.
  2. Koppel de consoles aan elkaar. Dat doet u als volgt:
    1. Ga naar Settings en selecteer System.
    2. Selecteer Network Settings.
      • Als u de recentste versie van het dashboard gebruikt:
        1. Selecteer Advanced Settings op het scherm Available Networks.
        2. Selecteer Create Ad-Hoc Network.
        3. Voer de naam in die u wilt gebruiken voor het draadloze netwerk en selecteer Done.

Het draadloze ad hoc-netwerk is nu tot stand gebracht. Elke gamer kan vanaf zijn console verbinding maken met dit netwerk door de naam van het draadloze netwerk die u hebt gemaakt te selecteren op het scherm Available Network.

4. Als u een oudere versie van het Xbox Dashboard gebruikt, selecteert u Configure Network. Volg daarna deze stappen:
          1. Selecteer op het tabblad Basic Settings de optie Wireless Mode.
picture
        1. Selecteer Scan for Networks.
        2. Selecteer Create Ad-Hoc Network, voer de naam in die u wilt gebruiken voor het draadloze netwerk en selecteer Done.
        3. Sluit System Settings.

Elke gamer kan verbinding maken met dit netwerk door Scan for Networks te selecteren en daarna het draadloze netwerk dat u hebt gemaakt te selecteren.

1. Volgt de instructies bij de game om te gamen via gekoppelde systemen.