De originele Xbox 360-console of de Xbox 360 S-console instellen

Opmerking Zie De Xbox 360 E-console instellen voor informatie over hoe u uw Xbox 360 E-console kunt instellen.

Xbox 360 instellen

Haal de console uit de verpakking en zet deze neer

picture
Stap 1: Haal de console uit de verpakking

Een Xbox 360-gamesysteem bevat meestal het volgende:

1. Console
  2. A/V-kabel (varieert per consolepakket)
  3. Voeding
  4. Voedingskabel
  5. Draadloze controller
  6. 2 AA-batterijen
  7. Gebruikershandleiding
  8. Hoofdtelefoon met snoer (varieert per consolepakket)
picture

Stap 2: Verwijder de beschermtape

Juiste plaatsing Onjuiste plaatsing
picture picture
Stap 3: Zet de console neer

De plaats waar u uw console wilt neerzetten, moet aan de volgende eisen voldoen:

• Stabiel zijn.
  • Goed geventileerd, relatief koel en uit de buurt van directe warmtebronnen zijn.
  • Vrij van losse spullen zijn. Plaats geen andere voorwerpen op, onder of direct naast de console.

U kunt de console verticaal of horizontaal plaatsen.

Sluit de voeding aan

picture
  1. Sluit eerst de voeding aan op de console.
  2. Sluit de voedingskabel aan op de voeding.
  3. Steek het netsnoer vervolgens in een stopcontact.

Verbind de console met uw tv

De meeste nieuwe consolesystemen zijn voorzien van een composiet AV-kabel. U kunt deze kabel gebruiken om de console aan te sluiten op een standaard-tv of -beeldscherm. Deze kabel ondersteunt geen weergave in high-definition.

Als u een hdtv hebt, zie Uw console verbinden met een tv.

Composiet AV-kabel aansluiten op een standaard-tv of monitor:
picture
  1. Sluit de AV-stekker aan op de AV-poort van de console.
  2. Zoek de AV-poorten op de tv of beeldscherm. Sluit de kleurgecodeerde stekkers op de composiet AV-kabel als volgt aan op de aansluitingen met dezelfde kleur op de tv:
    Geel = composiet video
    Rood = rechterkanaal analoge audio
    Wit = linkerkanaal analoge audio
  3. Opmerking Mono-tv's hebben maar één audio-aansluiting. Sluit de rode of witte stekker aan op de tv.

4. Zet de tv en de console aan.
picture

Wanneer u de console en tv inschakelt, moet u het Xbox Dashboard op het scherm zien.

Een controller aansluiten

Als u een bedrade controller hebt, zie Een gamecontroller aansluiten.

picture
Een draadloze controller aansluiten
  1. Zet de console aan.
  2. Plaats de AA-batterijen in de controller.
  3. Zet uw controller aan door de Xbox Guide-knop in het midden van de controller ingedrukt te houden tot de controller is ingeschakeld. Controleer de batterijen als de controller niet wordt ingeschakeld. Als u een oplaadbare controller gebruikt, controleert u of deze volledig is opgeladen.
picture
  1. Druk even op de connect knop op de console.
picture
  1. Druk binnen 20 seconden even op de connect knop op de controller.
picture
Opmerkingen
  • Wanneer de lampjes rond de aan-/uitknop op de console niet meer knipperen, is de controller aangesloten.
  • U kunt maximaal vier controllers op een console aansluiten.
  • Elke aangesloten controller is aan een van de vier posities toegewezen. Elke positie komt overeen met een verlicht kwadrant rond de aan-/uitknop van de console en op de Xbox Guide-knop op de controller.

De console-instellingen instellen

picture

Wanneer u de console voor de eerste keer start, wordt u het volgende gevraagd:

• Uw taal te selecteren.
  • Een profiel te maken.
  • Een netwerkverbinding instellen (optioneel). Meer informatie over de verbinding met Xbox Live vindt u bij Bedrade verbinding of Draadloze verbinding.

Voer deze stappen uit volgens de instructies op het scherm.

picture

Plaats nu een gameschijf en u bent klaar om te spelen!

Tip Bekijk Xbox 101-video's om alles te weten te komen over uw Xbox 360-console.