Fout "Session Terminated" treedt op wanneer u Windows Media Center met Xbox 360 gebruikt

Probleem

Het is mogelijk dat u het volgende foutbericht te zien krijgt wanneer u de Xbox 360-console probeert te verbinden met een computer met Microsoft Windows Media Center:

Xbox 360 Error Message: Session Terminated

Dit kan betekenen dat een andere gebruiker of toepassing op de pc met Windows Media Center de verbinding van dit apparaat heeft verbroken.

Oplossing

De harddisk van de computer kan gebruik maken van een dynamische schijf. Media Center Extenders, zoals de Xbox 360-console, werken niet in een configuratie met een dynamische schijf. U moet basisschijven gebruiken.

Probeer de volgende oplossingen in de aangegeven volgorde.

Oplossing 1: Schakel meldingen uit

Programma's die worden uitgevoerd op het systeem kunnen proberen om berichten te verzenden naar uw Xbox 360-console tijdens een sessie met het Media Center. Ongeoorloofde berichten zullen ervoor zorgen dat de sessie tussen het Media Center en uw Xbox 360-console verbroken wordt.

Volg deze stappen om dit probleem op te lossen in Windows 8:

1. Klik op Logboeken op het Startscherm.
  2. Klik op Logboeken voor toepassingen en services en zoek gebeurtenissen waarvoor "Fout" verschijnt onder het Type en "Media Remote Manager" verschijnt onder Bron.
  3. Dubbelklik op elk item dat voldoet aan beide voorwaarden om de beschrijving van de gebeurtenis te bekijken. Zoek een beschrijving die er ongeveer als volgt uitziet:
    Ongeoorloofd venster werd gedetecteerd bij de uitvoering van de Media Center Experience, met bestandsnaam 'C:\PROGRA~1\...
  4. Dit bericht meldt het programma dat het bericht probeert te verzenden naar uw Xbox 360-console.

5. Verwijder de melding voor de toepassing onder Beschrijving of schakel deze uit. Zie de handleiding van de toepassing of neem contact op met de fabrikant van de toepassing voor hulp.

Volg deze stappen om dit probleem op te lossen in Windows 8:

1. Klik op Logboeken op het Startscherm.
  2. Klik op de pijl links van Logboeken Toepassingen en Services en klik op Media Center.
  3. Zoek een gebeurtenis waarvoor "Fout" verschijnt onder het Type en "Media Remote Manager" verschijnt onder Bron.
  4. Dubbelklik op elk item dat voldoet aan beide voorwaarden om de beschrijving van de gebeurtenis te bekijken. Zoek een beschrijving die er ongeveer als volgt uitziet:
  5. Ongeoorloofd venster werd gedetecteerd bij de uitvoering van de Media Center Experience, met bestandsnaam 'C:\PROGRA~1\...

6. Verwijder de melding voor de toepassing onder Beschrijving of schakel deze uit. Zie de handleiding van de toepassing of neem contact op met de fabrikant van de toepassing voor hulp.

Probeer uw console opnieuw te verbinden met uw computer. Probeer de volgende oplossing als u geen verbinding kunt maken.

Oplossing 2: Schakel Snelle gebruikerswisseling uit (alleen voor Windows XP)

De Xbox 360-console maakt gebruik van Snelle gebruikerswisseling om verbinding te maken met een computer met Windows Media Center. Als Snelle gebruikerswisseling is uitgeschakeld op de computer, zal de Xbox 360-console geen verbinding kunnen maken. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat Snelle gebruikerswisseling is ingeschakeld:

1. Klik op de computer op Start, klik op Uitvoeren, typ nusrmgr.cpl en klik op OK.
  2. Klik op De manier waarop gebruikers zich aan- en afmelden wijzigen.
  3. Zorg dat het vak Snelle gebruikerswisseling is geselecteerd.
  4. Klik op Opties toepassen.

Probeer uw console opnieuw te verbinden met uw computer. Probeer Oplossing 3 als u geen verbinding kunt maken.

Oplossing 3: Schakel andere mediaprogramma's uit

Soms kunnen andere mediaprogramma's die op de computer met Windows Media Center zijn geïnstalleerd (zoals Ahead Nero) verhinderen dat de media worden afgespeeld op de Xbox 360-console. Als u deze andere mediaprogramma's tijdelijk verwijdert of uitschakelt, kunt u bepalen of het conflict hierdoor wordt veroorzaakt.

Probeer uw console opnieuw te verbinden met uw computer. Probeer Oplossing 4 als u geen verbinding kunt maken.

Oplossing 4: Open firewallpoorten op de computer met Windows Media Center

Bepaalde vereiste firewallpoorten worden wellicht niet geopend op de computer met Windows Media Center. Zie "Welke firewallpoorten moeten open zijn om Windows Media Center te kunnen gebruiken op mijn console?" in Problemen met Windows Media Center oplossen voor informatie over welke firewallpoorten open moeten zijn.

Probeer Oplossing 5 als het probleem niet is opgelost door deze poorten te openen.

Oplossing 5: Schakel interactieve aanmeldingsberichten uit

Als interactieve aanmeldingsberichten worden gebruikt, verschijnt het interactieve aanmeldingsbericht tijdens de aanmeldingsprocedure van Media Center Extender en verhindert deze dat de procedure wordt voltooid.

Gebruik de Microsoft Management Console (MMC) manager om interactief aanmelden uit te schakelen voor computers met Windows XP Media Center. Instellingen voor interactief aanmelden zijn gedefinieerd in het beleid voor de lokale computer of het domein. Volg deze stappen om deze instellingen te bekijken en te wijzigen:

1. Klik op uw computer met Windows XP Media Center Edition op Start, klik op Uitvoeren, typ gpedit.msc en klik op OK.
  2. Ga naar Groepsbeleid en klap Beleid voor lokale computer uit, klap Computerconfiguratie uit, klap Windows-instellingen uit, klap Beveiligingsinstellingen uit, klap Lokaal beleid uit en selecteer Beveiligingsopties.
  3. Dubbelklik op Interactief aanmelden: berichttekst voor gebruikers die zich willen aanmelden, wis eventuele tekst voor deze invoer en klik op OK.
  4. Klik op Afsluiten in het menu Bestand om Groepsbeleid te sluiten.

Oplossing 6: Wijzig FAT32 harddisks naar NTFS

De harddisk van uw computer is wellicht geformatteerd als FAT32. Als uw harddisk is geformatteerd als FAT32, wijzigt u de harddisk naar een basisschijf met een NTFS-bestandssysteem. Ga als volgt te werk om de indeling van uw harddisk te controleren op een computer met Windows 8:

1. Klik op Computerbeheer op het Startscherm.
  2. Klik op Schijfbeheer.
  3. Zoek de harddisk en onderzoek de kolom getiteld Bestandssysteem om te zien of dit is gelabeld als "FAT32".

Als het gelabeld is als "FAT32" moet u de harddisk converteren naar het bestandssysteem NTFS.