Windows 7: Windows Media Center instellen met Xbox 360

Overzicht

U kunt met behulp van Windows Media Center muziek, afbeeldingen en video vanaf elke gewenste computer in uw thuisnetwerk streamen naar uw Xbox 360-console. De volgende stappen zijn bedoeld voor de versies van Windows met Media Center (Windows 7 Ultimate, Windows 7 Professional, Windows 7 Home Premium en Windows 7 Enterprise). Zie voor meer informatie over het installeren van Windows Media Center op uw computer Windows Media Center.

Opmerking Xbox One ondersteunt het streamen van media vanaf Windows Media Center niet.

Zie de volgende artikels om Windows Media Center in te stellen in andere versies van Windows:

Stap 1: Verbind de console met het netwerk

Als u de console reeds hebt verbonden met uw netwerk, kunt u naar stap 2 hieronder gaan.

Als dat niet zo is, sluit u uw console op uw thuisnetwerk aan via een vaste of draadloze verbinding. Voer daarna een test uit om te controleren dat de Xbox-console goed is verbonden. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-controller op de Guide-knop.
Druk op de Guide-knop op uw Xbox-controller.
  1. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
Selecteer Systeeminstellingen.
  1. Selecteer Netwerkinstellingen.
Selecteer Netwerkinstellingen.
  1. Selecteer de naam van uw draadloze netwerk of selecteer Wired Network voor een bekabelde verbinding.
Selecteer
  1. Selecteer Xbox Live-verbinding testen.
Selecteer

Als de netwerkstatus van de verbinding met uw netwerk wordt weergegeven als Verbonden, kunt u naar stap 2 hieronder gaan. Als dat niet zo is, selecteert u More Info op de console en volgt u de suggesties.

Stap 2: Verwijder eerdere verbindingen (indien nodig)

Als u al eerder een computer met de Xbox 360-console hebt verbonden, moet u de bestaande verbinding verwijderen.

U kunt de voorgaande stappen op uw computer of uw Xbox-console verwijderen:

Stappen op de computer: Verwijder eerdere verbindingen

1. Start Windows Media Center.
  2. Selecteer onderaan in het menu de pijl omlaag en selecteer Instellingen onder Taken.
Selecteer
  1. Selecteer Extender.
Selecteer
  1. Selecteer Xbox 360 Media Center Extender.
  2. Selecteer Verwijderen.
  3. Selecteer Volgende.

Stappen op de console: Verwijder eerdere verbindingen

1. Ga naar Instellingen en selecteer Systeem.
  2. Selecteer Computers.
  3. Selecteer Windows Media Center.
  4. Selecteer Disconnect.
  5. Druk op de B-knop op de controller om terug te gaan naar het Xbox Dashboard.

Stap 3: Haal de installatiesleutel op uw console op

1. Ga op de console naar Apps, selecteer Mijn apps en selecteer vervolgens Windows Media Center. Tip Ziet u Apps niet? U moet wellicht de Xbox 360-consolesoftware updaten.
  2. Selecteer Doorgaan.
  3. Noteer de 8-cijferige installatiesleutel.

Stap 4: Voeg uw console toe aan Windows Media Center

1. Start Windows Media Center op uw computer.
  2. Ga naar Taken en selecteer Extender toevoegen.
Selecteer
  1. Selecteer Volgende op het Setup-scherm van Extender.
Selecteer
  1. Voer desgevraagd de 8-cijferige installatiesleutel uit stap 3 in.
Voer uw 8-cijferige installatiesleutel in.
  1. Selecteer Volgende om de installatie te voltooien.
Selecteer

Stap 5: Start Windows Media Center op uw console

Ga naar Apps, selecteer My Apps en selecteer daarna Windows Media Center. Als u Windows Media Center voor het eerst op de console gebruikt, kan het enige tijd duren om de mediabibliotheken op te bouwen.

What are other users saying about these topics?

To see what other users are saying about these topics, or to ask your own questions, go to our Xbox Support Forums and view the following conversations:

Denk eraan dat de inhoud van de Xbox Support Forums alleen beschikbaar is in het Engels. Als u inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plakt u de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Translator.