Windows Vista: Windows Media Center instellen met Xbox 360

Overzicht

U kunt met behulp van Windows Media Center muziek, afbeeldingen en video vanaf elke gewenste computer in uw thuisnetwerk streamen naar uw Xbox 360-console. De volgende stappen zijn bedoeld voor de versies Windows Vista Ultimate of Home Premium. Zie voor meer informatie over het installeren of instellen van Windows Media Center op uw computer Windows Media Center.

Opmerking Xbox One ondersteunt het streamen van media vanaf Windows Media Center niet.

Zie de volgende artikels om Windows Media Center in te stellen in andere versies van Windows:

Stap 1: Verbind de console met het netwerk

Als u de console reeds hebt verbonden met uw netwerk, kunt u naar stap 2 hieronder gaan.

Als dat niet zo is, sluit u uw console op uw thuisnetwerk aan via een vaste of draadloze verbinding. Voer daarna een test uit om te controleren dat de Xbox-console goed is verbonden. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-controller op de Guide-knop.
  2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  3. Selecteer Netwerkinstellingen.
  4. Selecteer Kabelnetwerk of Draadloos netwerk.
  5. Selecteer Xbox Live-verbinding testen.

Als de netwerkstatus van de verbinding met uw netwerk wordt weergegeven als Connected, kunt u naar stap 2 hieronder gaan. Als dat niet zo is, selecteert u More Info op de console en volgt u de suggesties.

Stap 2: Verwijder eerdere verbindingen

Als u al eerder een computer met de Xbox 360-console hebt verbonden, moet u de bestaande verbinding verwijderen. Dat doet u als volgt:

Op uw computer

1. Start Windows Media Center.
  2. Ga naar Taken en selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Extender.
  4. Selecteer Xbox 360 Media Center Extender.
  5. Selecteer Verwijderen.
  6. Selecteer Volgende.

Op uw Xbox 360-console

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  2. Selecteer Computers.
  3. Selecteer Windows Media Center.
  4. Selecteer Disconnect.
  5. Druk op de B-knop op de controller om terug te gaan naar het Xbox Dashboard.

Stap 3: Haal de installatiesleutel op uw console op

1. Ga naar Apps en selecteer My Apps.
  2. Selecteer Media Center.
  3. Noteer de 8-cijferige installatiecode.

Stap 4: Voeg uw console toe aan Windows Media Center

1. Start Windows Media Center op uw computer.
  2. Ga naar Taken en selecteer Extender.
  3. Voer desgevraagd de 8-cijferige installatiesleutel uit stap 3 in.
  4. Selecteer Volgende om de installatie te voltooien.

Stap 5: Start Windows Media Center op uw console

1. Ga naar Apps, selecteer My Apps en selecteer daarna Windows Media Center. Als u Windows Media Center voor het eerst op de console gebruikt, kan het enige tijd duren om de mediabibliotheken op te bouwen.

Als u problemen hebt, zie Verbindingen: pc met Windows Media Center.