Andere gamers dempen of blokkeren op Xbox 360

U kunt instellen hoe mensen met u kunnen communiceren op uw Xbox 360-console. Als u specifieke gamers op uw console niet wilt horen of niet door hen gecontacteerd wilt worden, kunt u ze dempen, hun berichten blokkeren of de gamers helemaal vermijden.

Opmerking Als u meent dat een gamer de Microsoft-servicesovereenkomst of Gedragscode heeft geschonden, kunt u ook een klacht indienen.

Een andere gamer dempen

Als een andere gamer beledigende of ongepaste berichten stuurt in de game of via voicechat, kunt u die gamer dempen. Die gamer kan dan niet meer met u praten tijdens een game of een chatsessie. Zo kunt u een andere gamer dempen op Xbox 360:

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  2. Selecteer Vrienden. Ga naar het tabblad Gamers als u een recente gamer wilt dempen.
  3. Selecteer de gamertag van de gamer die u wilt dempen.
  4. Selecteer Dempen.

Als u het dempen van een gamer wilt opheffen, selecteert u de gamertag van die gamer en selecteert u vervolgens Dempen opheffen.

Berichten van een andere gamer blokkeren

Als u een andere gamer blokkeert, ontvangt u geen berichten, game-uitnodigingen of party-uitnodigingen van de gamer meer. Als die gamer in uw vriendenlijst staat, zal hij/zij worden verwijderd. Zo kunt u een andere gamer blokkeren op Xbox 360:

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  2. Selecteer Berichten en ga naar een bericht van de gamer die u wilt blokkeren.
  3. Selecteer Communicatie blokkeren.

U kunt een gamer op elk moment deblokkeren door een bericht of een vriendverzoek te sturen naar de betreffende gamer.

Een andere gamer vermijden

Met de optie Gamerbeoordeling op kunt u op Xbox 360 specificeren of u nogmaals met een bepaalde gamer wilt gamen. Als u ervoor kiest om de voorkeur te geven aan een specifieke gamer of deze gamer te vermijden, stijgt of daalt de kans dat u die gamer opnieuw ontmoet in toekomstige multiplayermatches. Zo kunt u een specifieke gamer vermijden op Xbox 360.

Opmerking U moet minstens één keer met een gamer hebben gespeeld voordat u een gamerbeoordeling kunt verzenden.

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  2. Selecteer Vrienden. Ga naar het tabblad Gamers als u een recente gamer wilt vermijden.
  3. Selecteer de gamertag voor de gamer die u wilt vermijden.
  4. Selecteer Gamerbeoordeling verzenden.
  5. Selecteer Deze gamer vermijden.
  6. Selecteer een van de volgende redenen om de gamer te vermijden:
    • Communicatie: de gamer was beledigend, hanteerde onaangenaam taalgebruik of verstoorde de sessie met spraakcommunicatie.
    • Gedrag in game: de gamer was overdreven agressief, onsportief of heeft de game vroegtijdig verlaten.
    • Vaardigheden van gamer: de vaardigheden van de gamer kwamen niet overeen met die van de andere gamers of de gamer begreep de game niet.