Vrienden zoeken en in contact blijven op Xbox Live

Overzicht

Leer een vriendenlijst op te bouwen en te beheren. Chat en speel games met uw vrienden. U kunt zelfs een feestje bouwen.

In contact blijven met vrienden

Een van de beste functies van Xbox Live is dat u vrienden kunt vinden voor een online game. Naarmate u uw vriendenlijst opbouwt door vriendverzoeken te sturen en te accepteren, ziet u altijd dezelfde lijst, welke game u ook speelt. U kunt tot wel 100 vrienden tegelijk hebben.

Via de vriendenlijst kunt u de profielinformatie van uw vrienden bekijken, waaronder hun motto, naam, locatie en levensverhaal. U kunt gamescores vergelijken, gamerbeoordelingen opsturen, een chat beginnen of een lijst met de vrienden van uw vrienden bekijken.

Een vriendverzoek verzenden op uw Xbox 360

1. Meld u op uw Xbox 360-console aan bij Xbox Live.
  2. Selecteer Social.
  3. Selecteer Friends en Add Friend.
  4. Selecteer de gamertag van de persoon aan wie u een vriendverzoek wilt sturen en selecteer Done.

Naast het virtuele toetsenbord op het scherm kunt u gegevens invoeren met een USB-toetsenbord, dat u in een controllerpoort steekt, of met de Xbox 360-chatpad.

5. Gebruik het standaardbericht of schrijf er zelf een en selecteer Send Request.

Het profiel van een vriend bekijken

1. Meld u op uw Xbox 360 aan bij Xbox Live.
  2. Selecteer Social.
  3. Selecteer Friends en selecteer daarna de avatar van uw vriend om zijn of haar profiel te bekijken. Druk nogmaals op A om de bijbehorende gamerkaart te selecteren.

• Gamer Profile: Nodig uw vriend uit om te chatten, mee te doen met een party of een game te spelen, stuur een bericht naar een vriend, vergelijk scores, stuur een gamerbeoordeling in, dien een klacht in of verwijder de vriend uit uw vriendenlijst.
    • Personal Profile: Bekijk de gamerkaart en persoonlijke informatie van een vriend, waaronder de echte naam, levensverhaal en locatie. Bekijk de vriendenlijst van vrienden (tenzij deze optie door hen is geblokkeerd).

Een vriend verwijderen

1. Meld u op uw Xbox 360-console aan bij Xbox Live.
  2. Druk op de controller op de Guide-knop.
  1. Selecteer Friends.
  2. Selecteer de gamertag van de persoon die u wilt verwijderen.
  3. Selecteer Remove Friend en bevestig de actie.

Een party starten

U kunt ook een Xbox Live-party starten. U kunt gewoon een beetje chillen en kletsen of een game opstarten en uw party ervoor uitnodigen. Zie Xbox Live-party's op Xbox 360 als u wilt weten hoe dit moet.

Chatten met een vriend via een hoofdtelefoon of de Kinect-sensor

Ga naar de pagina Chatten via Xbox Live op Xbox 360 voor informatie over hoe u kunt chatten via een hoofdtelefoon of uw Kinect-sensor.

Chatten met een vriend via tekstberichten

Zie Xbox Live-messaging op Xbox 360 voor informatie over hoe u tekstberichten naar een vriend kunt sturen.