Fout 8004ad43 treedt op wanneer u iets koopt op Xbox 360

U krijgt wellicht de volgende foutcode te zien wanneer u iets koopt op uw Xbox 360-console:

8004ad43

Dit kan het volgende betekenen:

• Uw betalingsoptie kan niet worden geautoriseerd via uw bank.
  • Microsoft heeft verdachte activiteit gedetecteerd en staat geen wijzigingen toe.

Oplossingen

Oplossing 1: controleer uw factuuradres

Zorg ervoor dat het factuuradres voor uw Microsoft-account overeenkomt met het factuuradres van uw creditcardmaatschappij. Zorg er ook voor dat de verloopdatum van uw creditcard niet is verstreken. Dat doet u als volgt:

1. Meld u met uw Microsoft-account aan op de pagina Betaling en facturering.

Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.

2. Selecteer Factuurgegevens en volg de stappen om uw factuurgegevens te controleren.

Opmerking Als er een fout staat, selecteer dan Profiel bewerken en volg de instructies om de gegevens bij te werken.

Oplossing 2: neem contact op met uw bank of financiële instelling

De Microsoft-aankoop kan mislukt zijn om de volgende redenen:

• De creditcard is niet geactiveerd.
  • De creditcard is geweigerd wegens onvoldoende saldo.
  • De creditcard accepteert geen online aankopen of automatische afschrijvingen.
  • De creditcardmaatschappij heeft het gebruik van de creditcard opzettelijk geblokkeerd.

Neem contact op met uw creditcardmaatschappij of bank en zorg dat de door u gebruikte betalingsoptie is geactiveerd, dat u over voldoende saldo beschikt en dat de transactie niet om een of andere reden wordt geblokkeerd.

Probeer de volgende oplossing als uw bank of financiële instelling de transactie niet heeft geblokkeerd.

Oplossing 3: probeer de aankoop later opnieuw

De Microsoft-aankoop kan geblokkeerd zijn om één van de volgende redenen:

• Te veel recente geweigerde aankooppogingen.
  • De Microsoft-account of de betalingsoptie wordt vanuit een verdachte locatie gebruikt.
  • Voor de betalingsoptie die u hebt opgegeven kan er een overtreding voor niet-betaling zijn, waardoor ze niet kan worden gebruikt voor nieuwe aankopen.

Wacht en probeer de transactie over 24 tot 48 uur nog eens uit te voeren. Als meerdere aankopen mislukken, kan dit de verwerking van transacties gedurende een bepaalde tijd zonder aankooppogingen stoppen (meestal 24 tot 48 uur).

Probeer de volgende oplossing als het probleem na 48 uur nog steeds aanhoudt.

Oplossing 4: gebruik een nieuwe betalingsoptie

Er is misschien een overtreding of een onbetaald saldo voor uw betalingsoptie. Als dat zo is, moet u een andere creditcard voor de aankoop opgeven.

Voeg een nieuwe betalingsoptie toe aan uw Microsoft-account en probeer de aankoop opnieuw uit te voeren met de nieuwe optie om dit probleem op te lossen. Zie Een betalingsoptie online toevoegen, selecteer Een betalingsoptie toevoegen links op het scherm en volg de instructies.

Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 5: gebruik indien beschikbaar een Xbox-geschenkkaart

U kunt ook in de winkel een Xbox-geschenkkaart kopen en deze inwisselen voor Microsoft-aankopen.

Opmerking Niet alle aankopen ondersteunen Xbox-geschenkkaarten. Voor u er een koopt, moet u zorgen dat u het gewenste item ermee kunt kopen.