Fout 80070017 treedt op wanneer u content op een Xbox 360-console downloadt

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u content van Xbox Live probeert te downloaden naar een Xbox 360-console:

80070017

Dit kan betekenen dat er een netwerkfout is opgetreden, waardoor de download niet kon worden voltooid.

Oplossingen

Oplossing 1: Verwijder onvolledige downloads en download de content opnieuw

Om dit probleem op te lossen, verwijdert u onvolledige downloads en tijdelijke bestanden en probeert u de content opnieuw te downloaden. Dat doet u als volgt:

1. Ga op uw Xbox 360-console naar Settings en selecteer System.
  2. Selecteer Storage en selecteer uw opslagapparaat.
  3. Selecteer het type inhoud dat u probeert te downloaden.
  4. Zoek het item dat u probeert te downloaden.
  5. Verwijder het item met een geel waarschuwingspictogram. Dit gele pictogram geeft aan dat de download incompleet of beschadigd is.
  6. Wis de systeemcache van de Xbox 360.

Probeer nu de content opnieuw te downloaden vanuit uw downloadgeschiedenis. Dat doet u als volgt:

1. Meld u via uw console aan bij Xbox Live.
  2. Ga naar Settings en selecteer Account.
  3. Selecteer Download History.
  4. Selecteer het item en selecteer daarna Download Again.

Probeer de volgende oplossing als fout 80070017 nog steeds wordt weergegeven.

Oplossing 2: Download naar een ander opslagapparaat

Download het item naar een ander opslagapparaat (bijvoorbeeld naar een andere harddisk, geheugenkaart of USB-flashstation).

Als u het item dan nog steeds niet kunt downloaden, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 3: Maximaliseer de netwerkbandbreedte

Controleer of andere computers in huis geen bestanden aan het downloaden of overbrengen zijn als u content downloadt van Xbox Live. Wanneer iemand anders in huis op internet is, wordt netwerkbandbreedte gebruikt die u voor de console zou kunnen gebruiken.

Opmerking Bandbreedte is de hoeveelheid informatie die tegelijk via uw internetverbinding kan worden overgebracht.

U kunt ook proberen apparaten die op uw thuisnetwerk zijn aangesloten, tijdelijk uit te schakelen of los te koppelen.

Nadat u de netwerkbandbreedte hebt vergroot, probeert u de content opnieuw te downloaden. Probeer de volgende oplossing als het downloaden weer niet lukt.

Oplossing 4: Verwijder de game en installeer deze opnieuw

Als u nieuwe content voor een game probeert te downloaden, zou u dit probleem misschien kunnen oplossen door de game te verwijderen en opnieuw te installeren en daarna de content opnieuw te downloaden.

Opmerking Wanneer u een game verwijdert, wordt de game zelf en alle opgeslagen games verwijderd. Het is raadzaam uw opgeslagen games naar een USB-flashstation te kopiëren voordat u de game zelf verwijdert. Zo kunt u de opgeslagen gamegegevens weer op de console kopiëren nadat u de game hebt verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Zie Opgeslagen Xbox-games, profielen en avataritems kopiëren, verplaatsen of verwijderen voor informatie over hoe u content naar een ander opslagapparaat kunt kopiëren.

Een game verwijderen en opnieuw installeren

1. Meld u aan op de console met uw Xbox Live-gamertag.
  2. Ga naar My Settings en selecteer System.
  3. Selecteer Storage en selecteer uw opslagapparaat.
  4. Selecteer uw primaire geheugenapparaat (meestal de harddisk).
  5. Selecteer Games & Apps.
  6. Selecteer de game met het probleem en druk op Y op de controller.
  7. Selecteer Delete. Bevestig het verwijderen.
  8. Druk op B op de controller om terug te gaan naar het Xbox Dashboard.
  9. Wis de systeemcache van de Xbox 360.
  10. Als de verwijderde game vanaf een schijf is geïnstalleerd, installeert u de game opnieuw. Als de game van Xbox Live is gedownload, downloadt u de game opnieuw. Informatie over hoe u content opnieuw kunt downloaden.
  11. Kopieer de opgeslagen game van de geheugenkaart of het USB-station terug naar de Xbox 360 harddisk.
  12. Probeer het item opnieuw te downloaden.

Probeer de volgende oplossing als u deze foutcode steeds opnieuw krijgt.

Oplossing 5: Neem contact op met Xbox Support

Als het probleem met deze oplossingen niet is verholpen, neemt u contact op met Xbox Support.

Verwante problemen