Fout 80070571 treedt op wanneer u een Xbox Live-profiel downloadt op Xbox 360

U krijgt de volgende foutcode en foutbericht te zien wanneer u uw Xbox Live-profiel naar een Xbox 360-console probeert te downloaden:

80070571

Sorry, Xbox Live profiles can't be downloaded right now. Try again later.

Dit kan betekenen dat uw Xbox Live-profiel op de console beschadigd is.

Oplossingen

Oplossing 1: verwijder het beschadigde profiel, wis de systeemcache en download uw profiel opnieuw

Om dit probleem op te lossen, moet u het beschadigde profiel dat op uw Xbox 360-console is opgeslagen verwijderen en daarna uw profiel opnieuw downloaden.

Stap 1: verwijder het beschadigde profiel

1. Ga naar Settings en selecteer System.
  2. Selecteer Opslag.
  3. Selecteer All Devices.
  4. Selecteer Gamer Profiles.
  5. Selecteer de gamertag die u wilt verwijderen.
  6. Selecteer Delete.
  7. Selecteer Delete Profile Only. Hiermee wordt het profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en achievements bewaard.

Stap 2: wis de systeemcache

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  1. Ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  2. Selecteer Opslag of Geheugen.
  3. Markeer een opslagapparaat en druk op Y  op uw controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want de cache van alle opslagapparaten wordt gewist.)
  4. Selecteer Clear System Cache.
  5. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Ja.
  6. Start uw console opnieuw.

Stap 3: download uw Xbox Live-profiel

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  2. Selecteer Profiel downloaden.
    Opmerking Als u Download Profile niet te zien krijgt, betekent het waarschijnlijk dat u bent aangemeld. Druk op X  om u af te melden bij uw profiel.
  3. Voer de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw Xbox Live-gamertag in.
    Opmerkingen
  4. Selecteer het opslagapparaat voor uw profiel (bijvoorbeeld Hard Drive).

Uw profiel wordt gedownload. Wanneer uw profiel is gedownload, kunt u kiezen of u wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account is vereist om aan te melden bij uw profiel.

Oplossing 2: los problemen met uw opslagapparaat op

Opmerking Deze oplossing werkt niet op consoles van 4 GB.

1. Zet de console uit.
  2. Verwijder de harddisk (zie Een Xbox 360-harddisk toevoegen of verwijderen).
  3. Probeer een andere Xbox 360-harddisk, als er één beschikbaar is, of een extern USB-flashstation.
  4. Download uw profiel (zie Stap 3 in Oplossing 1 voor meer informatie).
    Opmerking Als het profiel zonder enig probleem wordt gedownload, dan lag het probleem waarschijnlijk bij het oorspronkelijke opslagapparaat. Zie Problemen met Xbox 360-harddisks oplossen of USB-apparaat werkt niet wanneer het is aangesloten op een Xbox 360-console.

Verwante problemen