Fout 80072741 treedt op wanneer u Xbox Live op Xbox 360 gebruikt

U krijgt de volgende foutcode te zien wanneer u Xbox Live gebruikt op Xbox 360:

Fout 80072741

Dit kan het volgende betekenen:

• Sommige Xbox Live-functies zijn niet beschikbaar omwille van systeemonderhoud of een tijdelijk probleem met Xbox Live.
  • U krijgt geen toegang tot sommige Xbox-functies omwille van een probleem met de netwerkconfiguratie.
  • Er is een probleem met uw betalingsoptie.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem. Als een bepaalde oplossing niet werkt, gaat u door met de volgende.

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

TV, muziek en video: actief en werkend
2017-06-29T14:32:02.9666093+00:00

Als er geen servicewaarschuwingen zijn, kan er een probleem zijn met uw verbinding.

Oplossing 2: Test uw verbinding

Test de Xbox Live-verbinding op uw Xbox 360-console. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  2. Ga naar Instellingen en daarna naar Systeeminstellingen.
  3. Selecteer Netwerkinstellingen.
  4. Selecteer desgevraagd Kabelnetwerk of de naam van uw draadloze netwerk.
  5. Selecteer Xbox Live-verbinding testen.
  6. Als de test werkt, bent u verbonden. Als de test mislukt en u een foutbericht te zien krijgt, probeert u de Oplossing voor verbindingsfout met Xbox 360.

Oplossing 3: Verwijder uw profiel en wis uw cache

1. Koppel alle accessoires die aangesloten zijn op de console los, zoals een headset, de Xbox 360-chatpad of de Kinect-sensor.
  2. Verwijder uw profiel. Zie Een Xbox Live-profiel van een Xbox 360-console verwijderen.
  3. Wis de systeemcache. Zie Hoe u de cache op een Xbox 360 wist.
  4. Download uw profiel opnieuw. Zie Uw Xbox-profiel (gamertag) downloaden naar elke Xbox One-console.
  5. Start uw console opnieuw.

Oplossing 4: open netwerkpoorten

Als u een firewall hebt of als u verbonden bent met het netwerk van uw werk of onderwijsinstelling, moet u misschien netwerkpoorten openen om de Xbox 360-console te laten communiceren met Xbox Live. Zie de Oplossing voor NAT-fouten met Xbox 360 voor hulp bij het openen van netwerkpoorten.

Oplossing 5: controleer uw factuuradres

Zorg ervoor dat het factuuradres voor uw Microsoft-account overeenkomt met het factuuradres van uw creditcardmaatschappij. Zorg er ook voor dat de verloopdatum van uw creditcard niet is verstreken. Dat doet u als volgt:

1. Meld u met uw Microsoft-account aan op de pagina Betaling en facturering.

Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.

2. Selecteer Factuurgegevens en volg de stappen om uw factuurgegevens te controleren.

Opmerking Als er een fout staat, selecteer dan Profiel bewerken en volg de instructies om de gegevens bij te werken.

Oplossing 6: wijzig of werk uw betalingsoptie bij

Als u denkt dat er een probleem kan zijn met de betalingsoptie die is gekoppeld aan uw account, dan kunt u de betalingsoptie die u gebruikt, bijwerken of wijzigen. Ga hiervoor naar Een betalingsoptie online bijwerken, selecteer Een betalingsoptie bijwerken of Betalingsoptie toevoegen links op het scherm en volg de instructies.