Foutcode 8007274D treedt op wanneer u uw profiel op Xbox 360 probeert te downloaden

Probleem

Het is mogelijk dat u het volgende foutbericht te zien krijgt wanneer u uw profiel op Xbox Live probeert te downloaden:

Sorry, Xbox Live profiles can't be downloaded right now. Please try again later.
Statuscode: 8007274D

Dit kan het volgende betekenen:

• Er is een probleem met uw netwerkverbinding.
  • Er is een probleem met de gegevens in uw Microsoft-account.

Oplossingen

Oplossing 1: probeer een directe modemverbinding

Sluit de Xbox 360-console rechtstreeks aan op uw modem in plaats van via uw router.

Opmerking Dit is een tijdelijke oplossing, om de oorzaak van het probleem te bepalen.

Illustratie van een Xbox 360 E-console die rechtstreeks is aangesloten op een modem
  1. Verwijder de Ethernet-kabel van Xbox van uw router uit de modem.
  2. Sluit de Ethernet-kabel van de Xbox aan op de modem.
  3. Zet de Xbox-console uit.
  4. Koppel de voedingskabel aan de achterkant van de modem één minuut lang los.
  5. Sluit de modem na één minuut weer aan en wacht tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
  6. Zet de Xbox-console aan.
  7. Test uw Xbox Live-verbinding. Ga hiervoor terug naar System Settings, selecteer Network Settings, selecteer Wired Network en selecteer vervolgens Test Xbox Live Connection.

Opmerking Als u verbinding kunt maken met Xbox Live via een modemverbinding, dan werken uw console en modem zoals verwacht. Om verbinding te maken met Xbox Live via uw router, moet u wellicht een instelling op uw router wijzigen. Voor informatie over hoe u de instellingen op uw router kunt aanpassen, gaat u naar de Xbox-forums voor informatie over hoe u uw router kunt instellen.

8. Meld u aan bij Xbox Live en probeer uw profiel opnieuw te downloaden.

Oplossing 2: controleer de gegevens van uw Microsoft-account

Controleer de gegevens van uw Microsoft-account om dit probleem op te lossen. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
    Opmerking Als u uw wachtwoord bent vergeten of u niet kunt aanmelden met uw wachtwoord, zie Uw wachtwoord opnieuw instellen.
  2. Noteer eventuele foutberichten die worden weergegeven.
  3. Nadat u eventuele fouten hebt opgelost, controleert u de gegevens voor uw Microsoft-account. Controleer bijvoorbeeld de informatie in het deel Betaling en facturering of Beveiliging en privacy.
  4. Meld u af bij uw Microsoft-account en meld u opnieuw aan.
  5. Meld u aan bij Xbox Live en probeer uw profiel opnieuw te downloaden.

Oplossing 3: verwijder het beschadigde profiel dat op uw Xbox-console is opgeslagen en download daarna uw profiel opnieuw

Verwijder eerst het beschadigde profiel dat op uw Xbox-console is opgeslagen. Dat doet u als volgt:

1. Ga naar Settings en selecteer System.
  2. Selecteer Opslag.
  3. Selecteer All Devices.
  4. Selecteer Profiles.
  5. Selecteer de gamertag die u wilt verwijderen.
  6. Selecteer Delete.
  7. Selecteer Delete Profile Only. Hiermee wordt het profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en achievements bewaard.

Download vervolgens uw profiel opnieuw. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  2. Selecteer Profiel downloaden.

Opmerking Als u Download Profile niet te zien krijgt, betekent het waarschijnlijk dat u bent aangemeld. Druk op X  om u af te melden bij uw profiel.

3. Voer de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw Xbox-gamertag in. Als u uw Microsoft-account of wachtwoord niet meer weet, zie dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.

Opmerking Als uw account een Xbox-kinderaccount is, is de Microsoft-account van de ouder nodig om het profiel te downloaden.

4. Selecteer het opslagapparaat voor uw profiel (bijvoorbeeld Hard Drive).

Wanneer uw profiel is gedownload, kunt u kiezen of u wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account is vereist om aan te melden bij uw profiel