Fout 80072EE2 treedt op wanneer u content op Xbox Live downloadt

Probleem

U krijgt de volgende foutcode en foutbericht te zien wanneer u content probeert te downloaden van Xbox Live:

Some Xbox Live content is temporarily unavailable. You can still access your profile, communicate with other players, and play games online.

Status code: 80072EE2

Dit kan betekenen dat de internetverbinding tussen de Xbox-console en de Xbox Live-servers traag is.

Oplossingen

Oplossing 1: download de content opnieuw

Probeer de content opnieuw te downloaden om te zien of het probleem met de verbinding tijdelijk was.

Als u de content dan nog steeds niet kunt downloaden, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 2: vereenvoudig de configuratie

Soms blokkeert de firewall van de router of modem de download. Als dat zo is, dan kan de snelste manier om die download naar de console te krijgen het vereenvoudigen van uw netwerkconfiguratie zijn. Volg hiertoe deze stappen om een directe verbinding tussen uw console en uw modem te maken via een Ethernet-kabel.

Opmerking Er mogen geen andere apparaten op uw modem zijn aangesloten.

Illustratie van een Xbox 360-console die via een Ethernet-kabel is aangesloten op een router
  1. Verwijder de Ethernet-kabel van Xbox van uw router uit de modem.
  2. Sluit de Ethernet-kabel van de Xbox aan op de modem.
  3. Zet de Xbox uit.
  4. Koppel de voedingskabel aan de achterkant van de modem los.
  5. Sluit de modem na 1 minuut weer aan en wacht tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
  6. Zet de Xbox aan.
  7. Test uw Xbox Live-verbinding. Ga hiervoor naar Settings en daarna System Settings. Selecteer Network Settings, selecteer Wired Network en selecteer vervolgens Test Xbox Live Connection.

Opmerking Als u verbinding kunt maken met Xbox Live via een rechtstreekse modemverbinding, dan werken uw console en modem zoals verwacht. Om verbinding te maken met Xbox Live via uw router, moet u wellicht een instelling op uw router wijzigen. Voor informatie over het configureren van uw router raadpleegt u de Xbox-forums.

8. Meld u aan bij Xbox Live en probeer uw profiel opnieuw te downloaden.

Wanneer uw configuratie is vereenvoudigd, probeert u de content opnieuw te downloaden. Als dit probleem nog steeds optreedt, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 3: houd het downloadscherm open

Gebruik tijdens het downloaden de Xbox 360-console niet om games te spelen of andere activiteiten uit te voeren. Als u de console tijdens het downloaden gebruikt, kan het downloaden hierdoor worden gepauzeerd, gestopt of een time-out krijgen.

Als u op het downloadscherm blijft en het probleem aanhoudt, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 4: controleer of er problemen met de netwerkverbinding of met uw ISP zijn

Het downloaden kan mislukken als uw internetserviceprovider (ISP) beperkingen heeft gesteld aan de bandbreedte of aan de verbindingstijd. Neem contact op met uw ISP om te vragen of er beperkingen zijn die de oorzaak van de time-out van uw verbinding kunnen zijn.

Oplossing 5: los problemen met een trage verbindingssnelheid op

Probeer de Oplossing voor trage prestaties van Xbox Live om het probleem op te lossen.