Fout 80150010 treedt op bij een Xbox Live-account op Xbox 360

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u een Xbox Live-account probeert aan te maken, te downloaden of te wijzigen op Xbox 360:

Deze actie kan nu niet worden uitgevoerd. Probeer het later opnieuw. 80150010

Dit kan betekenen dat u niet bent aangemeld bij uw Xbox Live-account, dat u bent aangemeld bij de verkeerde Xbox Live-account of dat u hebt geprobeerd een profiel aan te maken met dezelfde naam als een ander profiel.

Oplossingen

Deze fout treedt op wanneer u een Xbox Live-account probeert te downloaden

Als de fout optreedt wanneer u een Xbox Live-account naar een Xbox 360-console probeert te downloaden, probeert u de volgende oplossingen. Als de eerste oplossing niet werkt, gaat u door met de volgende.

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-09-20T18:10:15.4173112+00:00

Oplossing 2: Meld u aan om de beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account te verifiëren

Volg deze stappen om te bevestigen dat we de juiste beveiligingsgegevens voor u hebben:

1. Meld u aan op account.microsoft.com met uw Microsoft-accountgegevens.
    Opmerking Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account bent vergeten, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.
  2. Klik op Beveiliging en wachtwoord boven aan de pagina. Omwille van de gevoelige aard van deze gegevens wordt u gevraagd de beveiligingscode die u ontvangt in te voeren. Selecteer het telefoonnummer of e-mailadres waar u wilt dat we de code naartoe sturen.
  3. Klik op Geavanceerde beveiliging beheren. Als naast sommige telefoonnummers of e-mailadressen als beveiligingsgegevens het woord Controleren staat, moet u klikken op die link om te bevestigen dat we uw correcte gegevens hebben. U ontvangt dan een beveiligingscode. Voer die code in het daarvoor bestemde veld in en klik op Controleren.
  4. Meld u af bij uw Microsoft-account en meld u opnieuw aan.
  5. Meld u aan bij Xbox 360 en probeer uw taak opnieuw uit te voeren.

Oplossing 3: Verwijder eventuele duplicaten van profielen, wis de systeemcache en download één van de profielen opnieuw

U krijgt deze fout wellicht te zien omdat u uw profiel per ongeluk twee keer hebt gedownload. Als dat zo is, kunt u beide profielen verwijderen, uw systeemcache wissen en daarna één van de profielen weer downloaden. Dat doet u als volgt:

Een profiel verwijderen

1. Druk op de controller op de Guide-knop en druk daarna op X om u af te melden.
Een pijl wijst naar de grote Guide-knop in het midden op een Xbox-controller.
  1. Verwijder alle profielen op de Xbox 360-console met dezelfde naam als de gamertag die u wit herstellen. Ga op de console naar Settings en daarna naar System.
  2. Selecteer Storage.
  3. Selecteer het opslagapparaat waarop het profiel zich bevindt.
  4. Selecteer Profiles.
  5. Selecteer de gamertag die u wilt verwijderen.
  6. Selecteer Delete.
  7. Selecteer Delete Profile Only.

Wis de systeemcache en download een profiel opnieuw

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Storage.
De optie Opslag is geselecteerd op het scherm Systeeminstellingen.
  1. Markeer het opslagapparaat maar selecteer het niet en druk op Y op de controller voor Device Options.
    Opmerking
    Het maakt niet uit welk opslagapparaat u kiest. De cache wordt op alle opslagapparaten gewist.
  2. Selecteer Clear System Cache op het scherm Device Options.
De optie 'Systeemcache leegmaken' is gemarkeerd op het scherm Apparaatopties.
  1. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.
  2. Druk op uw controller op de Guide-knop.
  3. Selecteer Download Profile en volg de instructies.

De fout treedt op als u uw accountinstellingen onlangs hebt gewijzigd

Probeer de volgende oplossingen als de fout optreedt wanneer u de instellingen van uw Microsoft-account wijzigt.

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-09-20T18:10:15.4173112+00:00

Oplossing 2: Controleer of u het juiste wachtwoord voor uw Microsoft-account gebruikt

Als u meer dan één Microsoft-account hebt, moet u ervoor zorgen dat u de juiste gegevens voor uw Microsoft-account hebt ingevoerd (het e-mailadres en wachtwoord die u gebruikt om u aan te melden bij Xbox Live).

Probeer de volgende oplossing als u het juiste e-mailadres en wachtwoord gebruikt, maar toch nog foutcode 80150010 te zien krijgt.

Opmerking Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account bent vergeten, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.

Oplossing 3: Meld u op uw computer aan met uw Microsoft-account en download uw profiel

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
  2. Als u zich op uw computer kunt aanmelden bij uw Microsoft-account, probeer dan uw profiel te downloaden naar uw Xbox 360-console:
    1. Druk op uw controller op de Guide-knop.
    2. Selecteer Download Profile en volg de instructies.
  3. Probeer uw taak opnieuw uit te voeren als dit werkt.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.

Meer informatie

Als de service voor aanmelding bij uw Microsoft-account niet beschikbaar is, kunt u toch nog games spelen op Xbox Live. U hebt uw Microsoft-accountgegevens alleen nodig als u de accountinstellingen wilt wijzigen of nieuwe content wilt kopen.