Fout 80151011 treedt op wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live op Xbox 360

Het is mogelijk dat u de volgende foutcode en foutbericht te zien krijgt wanneer u zich probeert aan te melden bij Xbox Live:

Kan momenteel geen Xbox Live-profielen downloaden. Probeer later opnieuw.
Statuscode 80151011

Dit kan betekenen dat er een probleem is met uw Xbox Live-profiel.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-01-20T08:02:23.6980669+00:00

Oplossing 2: Controleer uw Xbox Live-verbinding

Als u geen verbinding kunt maken met Xbox Live, zie Problemen met de verbinding van Xbox 360 met Xbox Live oplossen.

Oplossing 3: Controleer de beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account

Als u onlangs beveiligingsgegevens hebt toegevoegd aan uw Microsoft-account, moet u de gegevens wellicht verifiëren. Dit verificatieproces vertelt ons dat u zelf, en niet iemand die uw accountgegevens probeert te stelen, de wijzigingen hebt uitgevoerd. Zo controleert u uw beveiligingsgegevens:

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.  Stel uw wachtwoord opnieuw in als u uw wachtwoord vergeten bent of het wachtwoord niet werkt.
  2. Klik op Beveiligingsgegevens bewerken onder Wachtwoord en beveiligingsgegevens.
  3. Als u uw beveiligingsgegevens moet verifiëren, ziet u het woord Controleren onder het telefoonnummer en/of e-mailadres. Klik op Controleren.
  1. Meld u af bij uw Microsoft-account en meld u opnieuw aan.
  2. Probeer u opnieuw aan te melden bij Xbox Live op de console.

Oplossing 4: Wis de systeemcache

Als u het wachtwoord of de beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account onlangs hebt gewijzigd, moet u de cache van uw console wellicht wissen om reeds opgeslagen informatie te verwijderen.

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  3. Selecteer Opslag of Geheugen.
  1. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want de cache van alle opslagapparaten wordt gewist.)
  2. Selecteer Clear System Cache.
  1. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Ja.

Oplossing 5: Als u zich onlangs hebt aangemeld voor verificatie in twee stappen, maakt u een uniek app-wachtwoord in uw Microsoft-account

Meld u aan bij uw Microsoft-account en selecteer Beveiligingsgegevens om te controleren of verificatie in twee stappen is ingeschakeld voor uw account.

Als u onlangs verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld, weet u misschien niet hoe u zich moet aanmelden bij apps of apparaten die geen beveiligingscodes accepteren. Sommige apps (zoals de apps voor e-mail op sommige smartphones) en apparaten (zoals de Xbox 360) kunnen u niet vragen beveiligingsgegevens in te voeren wanneer u zich probeert aan te melden.

Als verificatie in twee stappen is ingeschakeld en u een fout te zien krijgt dat u een verkeerd wachtwoord hebt ingevoerd bij een app of apparaat, moet u in uw Microsoft-account die aan die app of dat apparaat is gekoppeld een uniek app-wachtwoord maken voordat u zich kunt aanmelden. U moet dit doen voor alle apps en apparaten die u niet om beveiligingsgegevens kunnen vragen.

Een uniek wachtwoord maken voor een app of een apparaat:

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
  2. Selecteer Beveiligingsgegevens bewerken onder Wachtwoord en beveiligingsgegevens.
    Als de webpagina uw beveiligingsgegevens vraagt, voer deze dan in en selecteer Verzenden.
  3. Selecteer Een nieuw app-wachtwoord maken onder App-wachtwoorden.
    Zo wordt een nieuw app-wachtwoord gegenereerd, dat op uw scherm verschijnt.
  4. Wanneer uw Xbox-console het wachtwoord van uw Microsoft-account vraagt, voert u het app-wachtwoord in dat u online hebt aangemaakt.

Wanneer u zich met het app-wachtwoord aanmeldt, bent u klaar om die app of dat apparaat te gebruiken. U zal dit nieuwe app-wachtwoord gebruiken om u aan te melden bij uw apparaat in plaats van het wachtwoord van uw Microsoft-account.

Als u verificatie in twee stappen wilt uitschakelen:

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
  2. Selecteer Beveiligingsgegevens bewerken onder Wachtwoord en beveiligingsgegevens.
    Als de webpagina uw beveiligingsgegevens vraagt, voer deze dan in en selecteer Verzenden.
  3. Onder de titel Verificatie in twee stappen selecteert u Verificatie in twee stappen uitschakelen.

Oplossing 6: Verwijder uw Xbox Live-profiel en download het opnieuw

Zie Ondersteuning gamertag en profiel beheren voor informatie over hoe u dit kunt doen.

Oplossing 7: Reset de Xbox 360-console

Volg deze stappen om Xbox 360-console te resetten:

1. Druk op de Guide-knop en selecteer Turn Off Console.
  2. Zet uw Xbox 360-console aan.

Opmerking Als u een Xbox 360 draadloze controller gebruikt, kunt u de console aanzetten met de Guide-knop op de controller.

Oplossing 8: Verwijder systeemupdates en download ze opnieuw

Volg deze stappen om systeemupdates te verwijderen en opnieuw te downloaden.

Opmerking Via deze stappen worden alle geïnstalleerde systeemupdates op uw Xbox-console verwijderd.

1. Druk op de Guide-knop en selecteer Xbox Home.
  2. Selecteer Settings en daarna System.
  3. Selecteer Storage.
  4. Markeer uw opslagapparaat (maar druk niet op A om het te selecteren).
  5. Druk op de volgende knoppen in deze volgorde:
    1. Linker bumper
    2. Rechter bumper
    3. X-knop
    4. Linker bumper
    5. Rechter bumper
    6. X-knop
  6. Selecteer Yes op het scherm Delete System Update.
  7. Nadat de Xbox-console opnieuw is opgestart, selecteert u OK om de systeemupdate te downloaden en te installeren.
  8. Nadat de systeemupdate is geïnstalleerd, downloadt u uw Xbox Live-profiel opnieuw en probeert u zich aan te melden bij Xbox Live.