Fout 80151012 treedt op wanneer u uw Microsoft-account op Xbox Live probeert te gebruiken

Probleem

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u uw profiel probeert te downloaden naar uw Xbox 360-console:

Sorry, something's wrong with your Microsoft account. Go to https://account.live.com for help.

Error code: 80151012

Dit kan betekenen dat uw Microsoft-account is geblokkeerd of dat er een probleem mee is.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: Verwijder uw profiel van alle Xbox 360-consoles waarop het werd opgeslagen. Er zijn twee manieren om dit te doen. Beide methoden maken gebruik van uw "vertrouwde pc" (Zie voor meer informatie over vertrouwde pc's, "Van uw computer een vertrouwde pc maken" in Waarom u onverwacht om het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account wordt gevraagd).

• Optie 1
    1. Ga naar een willekeurige pagina van Xbox.com (zoals deze pagina) en meld u aan bij uw Xbox Live-account.
    2. Zoek en selecteer Mijn account, dat in de rechterbovenhoek onder uw gamertag of in het navigatievenster links onder Avatar kan staan.
    3. Selecteer Mijn profiel verwijderen van alle Xbox 360-consoles onder Veiligheid.
    4. Onder BEZOCHTE CONSOLES selecteert u Downloaden van profiel vereist.
    5. Ga terug naar de Xbox 360-console en download uw profiel.
  • Optie 2
    1. Meld u aan bij uw Xbox Live-account op een willekeurige pagina van Xbox.com, zoals deze pagina.
    2. Zoek en selecteer Mijn account, dat in de rechterbovenhoek onder uw gamertag of in het navigatievenster links onder Avatar kan staan.
    3. Selecteer Beveiliging, familie en forums.
    4. Selecteer Xbox 360-profielbescherming.
    5. Onder "Consoles waarvoor je geen wachtwoord hoeft op te geven om je aan te melden" selecteert u Downloaden van profiel vereist (de groene knop). Zo wist u uw profiel van alle Xbox 360-consoles waarop het momenteel is opgeslagen.
    6. Ga terug naar de Xbox 360-console en download uw profiel.

Oplossing 2: Stel het wachtwoord van uw Microsoft-account opnieuw in. Dat doet u als volgt:

1. Ga naar de pagina Uw wachtwoord opnieuw instellen.
  2. Selecteer de reden waarom u uw wachtwoord opnieuw moet instellen.
  3. Voer het e-mailadres van uw Microsoft-account in.
  4. Typ de tekens die u in de afbeelding ziet.
  5. Klik of tik op Volgende.
  6. Selecteer een van de beschikbare opties (beveiligingsgegevens) om een beveiligingscode te sturen en klik of tik op Volgende. Als u geen toegang hebt tot de beveiligingsgegevens, selecteert u Ik gebruik deze niet meer.
  7. Voer de veiligheidscode van vier cijfers in en klik of tik op Volgende.
  8. Voer het nieuwe wachtwoord in en klik of tik op Volgende.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.

Vragen over reparatie of garantie? Zie Garantie, registratie en reparatie van de Xbox 360: veelgestelde vragen.