Fout 80153016 treedt op wanneer u iets probeert te kopen op Xbox 360

U krijgt wellicht de volgende foutcode en bericht te zien wanneer u iets probeert te kopen via uw Xbox 360-console:

The offer you are attempting to purchase has changed since you retrieved Marketplace information. This action could not be performed at this time. Please try again later.
80153016

Dit betekent dat de aanbieding voor het item dat u wilt kopen is gewijzigd sinds de laatste keer dat u de informatie van Xbox 360 Marketplace hebt ontvangen over het product.

Oplossingen

Probeer de oplossingen in deze volgorde om het probleem op te lossen. Als de eerste oplossing niet werkt, gaat u door met de volgende.

Oplossing 1: controleer de aanbieding online

Xbox 360 Marketplace heeft wekelijks nieuwe verkopen en speciale aanbiedingen, en sommige aanbiedingen zijn slechts bepaalde tijd geldig. Als u deze foutcode en dit bericht ontvangt, is de aanbieding die u probeert te kopen niet meer geldig of is de verkoopprijs onlangs gewijzigd.

Ga online naar Xbox 360 Marketplace om de huidige beschikbare aanbiedingen te bekijken en te bepalen of de aanbieding die u probeert te kopen is gewijzigd.

Oplossing 2: wis de systeemcache van uw Xbox 360-console

Volg deze stappen om de systeemcache te wissen:

1. Druk op uw controller op de Guide-knop , ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  2. Selecteer Storage of Memory.
Het scherm Systeeminstellingen wordt weergegeven, met 'Opslag' geselecteerd.
  1. Markeer een opslagapparaat en druk op de Y-knop op uw controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
  2. Selecteer Clear System Cache.
Het scherm Apparaatopties wordt weergegeven, met 'Systeemcache leegmaken' gemarkeerd.
  1. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Ja.
  2. Start uw Xbox 360-console opnieuw.
  3. Meld u aan bij uw console en probeer het item opnieuw te kopen.

Oplossing 3: verwijder het bestand met Marketplace-systeemgegevens op uw Xbox 360

Als u uw cache hebt gewist, maar het item nog steeds niet kon kopen, probeert u de bestand met Marketplace-systeemgegevens te verwijderen. Dat doet u als volgt:

1. Druk op uw controller op de Guide-knop , ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  2. Selecteer Storage of Memory.
  3. Selecteer uw primaire opslagapparaat.
  4. Selecteer System Items.
  5. Selecteer Marketplace-systeemgegevens.
  6. Selecteer Verwijderen.
  7. Start uw Xbox 360-console opnieuw.
  8. Meld u aan bij uw console en probeer het item opnieuw te kopen.