Foutcode 80153022 treedt op wanneer u een prepaidcode voor een aankoop op Xbox Live gebruikt

Probleem

U krijgt wellicht het volgende foutbericht te zien wanneer u een aankoop probeert doen op Xbox Live met een prepaidcode:

Can't retrieve information from Xbox Live. Please try again later.
Status code: 80153022

Dit betekent het volgende:

• Er is een tijdelijk probleem met de Xbox Live-service, dat de aankoop verhindert.
  • U gebruikt een prepaidcode die niet kan worden ingewisseld in uw regio.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Tijdens gepland systeemonderhoud of onverwachte problemen met Xbox Live is het mogelijk dat sommige Xbox Live-functies niet beschikbaar zijn. Ga naar Status van Xbox Live-service om de status van de Xbox Live-service te bepalen.

Oplossing 2: Test de Xbox Live-verbinding

Als het probleem met de voorgaande oplossing niet is verholpen, probeert u de Xbox Live-verbinding te testen. Volg deze stappen om de verbinding te testen:

1. Ga naar Settings en selecteer System.
  2. Selecteer Network Settings.
  3. Selecteer desgevraagd Wired Network of de naam van uw draadloze netwerk.
  4. Selecteer Test Xbox Live Connection.

Oplossing 3: Controleer waar de prepaidcode is gekocht

Als het probleem niet is verholpen met deze oplossing, controleert u waar de prepaidcode is gekocht. Sommige prepaidcodes kunnen niet worden ingewisseld buiten het land of de regio waar ze zijn gekocht. Andere prepaidcodes zijn alleen bedoeld voor verkoop en inwisselen in de Verenigde Staten, vooral als deze online zijn gekocht. Als u één van deze prepaidcodes hebt gekocht en uw account zich in een ander land bevindt, krijgt u wellicht deze fout.

Neem contact op met Xbox Support als dit probleem blijft optreden.